Alba Iulia: Florina Pauleti, lider cercetaş la o patrulă de cinci băieţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florina Pauleti
Florina Pauleti

Florina Pauleti este este lider de exploratori în cadrul organizaţiei Cercetaşii României, filiala Alba. Conduce cinci băieţi cărora le stabileşte activităţile în cadrul organizaţiei.

Profil
Data şi locul naşterii: Câmpia Turzii, judeţul Cluj, 3 noiembrie 1991
Studii: studentă la Universitatea Babes- Bolyai Cluj Napoca, Facultatea de chimie şi inginerie chimică
Familie: necăsătorită


Florina Pauleti a devenit cercetaş la 17 ani. S-a înscris în organizaţie la îndemnul unui prieten fără a cunoaşte foarte multe lucruri despre aceasta. De câteva luni a fost numită lider de exploratori şi are în patrula pe care o conduce cinci băieţi. Decizia liderilor cercetaşi din filiala Alba, de a-i propune Florinei acest statut, nu a fost una care a venit peste noapte ci după doi ani de activitate pe care tânăra a înterprins-o în cadrul organizaţiei. „Acest statut ţi se propune de către ceilalţi lideri în funcţie de cum te-ai remarcat prin activităţile din cadrul organizaţiei“, a explicat tânăra.

Pregăteşte o ieşire în munţi

Propunerea de a deveni lider a fost lesne acceptată de Florina,chiar dacă pentru moment aceasta mărturiseşte că a ezitat. „Nu era uşor să conduci o patrulă de băieţi cu vârste de 17-18 ani. Poate pentu mulţi este de neconceput ca o femeie să conducă bărbaţii, şi chiar pentru tinerii din patrulă a fost o situaţie oarecum ciudată, după cum mi-au spus ulterior“, a povestit Florina.

Acum cercetaşa din postura de lider le pregăteşte activităţile. „Şi-au dat seama că suntem toţi prieteni şi ne înţelegem foarte bine, mai ales că ne cunoaşte de ceva vreme. Pentru perioada apropiată le pregătesc o ieşire în munţi, prima pentru patrulă în această formulă. Va fi o experienţă binevenită care ne va ajuta să interacţionăm şi mai bine, să devenim mai uniţi, o echipă“, a explicat Florina.

Eforturile sale nu sunt zadarnice, iar cei din jurul tău i-au confirmat deja acest lucru. „Când am mers prima dată ca şi lider cu patrula, la întoarcere unul dintre băieţi mi-a spus «mami». Am fost surprinsă, dar el mi-a explicat că mă consideră ca o mamă pentru că am grijă de ei. Şi aşa este când nu se simt bine sunt lângă ei, mă interesez de ei şi sunt acolo oricând au nevoie“, a spus tânăra cercetaşă.

Studiază chimia

Prin statutul de membru al Cercetaşilor României, Florina a descoperit o viaţă pe care susţine că şi dorit-o. „Aşa am descoperit că mersul pe munte e o adevărată aventură, iar cercetaşii au fost organizaţia în care am ocazia să profit de asta cât mai mult“, a afirmat cercetaşa.

Florina Pauleti îmbină viaţa de cercetaş şi aventura cu studenţia. Este studentă la Facultatea de Chimie şi Inginerie Chimică din Cluj şi îşi doreşte o carieră în acest domeniu. S-a făcut remarcată la aceste specialităţi încă din şcoală şi liceu când a participat la mai multe olimpiade şi concursuri. „Chimia a fost materia care mi-a plăcut foarte mult şi m-a interesat. Am ales secţia de chimie alimentară tocmai pentru că îmi doream să continui pe acest segment“, a explicat studenta.

Cum te-a marcat pe tine statutul de cercetaş al României?
F.P.:
„În primul rând activităţile pe care le faci în cadrul organizaţiei sunt diferite de oricare altele. Călătoriile pe munte sunt mai mult decât o simplă excursie. Pentru mine viaţa de cercetaş a însemnat şi un început în ceea ce priveşte mai multe aspecte. A fost prima dată când am dormit într-un cort, spre exemplu. A fost e experienţă care m-a schimbat foarte mult. Când m-am întors acasă cei din jur îmi repetau mereu că sunt schimbată şi chiar aşa era. Am învăţat să trăiesc în adevăratul sens al cuvântului. Pe munte, rupt de tot ce înseamnă civilizaţie şi oarş, ai alte priorităţi, alte preocupări. Acolo înveţi să supravieţuieşti. Întoarsă acasă mi-am dat seama că nu mă mai interesa felul în care mă îmbrăcam să mă asortez, să arăt impecabil, nu. Mi-am dat seama că relaţia cu oamenii este mult mai importantă: cum interacţionezi cu ei, cum păstrezi relaţiile, cum faci ca totul să fie bine, iar activităţile pe care ţi le propui să fie duse la bun final“.

Ce-i place: „Îmi place să mă plimb prin parcuri. Îmi place să ascult muzică pentru că e ceva ce mă relaxează foarte mult. Îmi place de asemena ca atunci când am timp liber să citesc o carte bună.

Ce nu-i place: „Nu-mi place să mă trezesc de dimineaţă. Nu-mi place superficialitatea sau lucrurile făcute în acest mod“.  



Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite