Florile şi pomii, la mare căutare în Târgul Grădinarului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 35 de expozanţi îşi aşteaptă clienţii la Târgul Grădinarului, care are loc în Pavilionul Expoziţional amplasat în Parcul Unirii din Alba Iulia. Cei interesaţi îşi pot cumpărara cumpăra flori, seminţe, bulbi şi butaşi, plante decorative, arbuşti şi pomi fructiferi şi ornamentali sau viţă de vie.

 De la târg nu lipsesc nici ghivecele, stropitorile, ornamentele pentru grădini sau fântânile arteziene.De la târg nu lipsesc nici ghivecele, stropitorile, ornamentele pentru grădini sau fântânile arteziene.

Pasionaţii de grădinărit găsesc sub acelaşi acoperiş noutăţi din domeniul uneltelor pentru grădinărit, accesorii şi utilaje, mobilier şi decorațiuni pentru grădină, sisteme automatizate de irigare. De asemenea, profesionişti în amenajări de grădini şi spaţii verzi îi consiliază pe clienţi în proiectarea grădinii sau spaţiilor verzi, fiind posibilă vizionarea pe computer a designului ales.

Pomi pentru grădinile de la bloc

Prima ediţie a Târgului Grădinarului este pe gustul albaiulienilor, indiferent dacă sunt sau nu pasionaţi de grădinărit. „Am cumpărat doi cireşi, un păr şi un cais. Sunt preţuri bune, încât să-ţi permiţi să cumperi ceea ce ai nevoie în grădină. Stau la bloc, iar în spate avem un spaţiu verde pe care vrem să-l amenajăm într-o mică grădină. Sper ca într-un an, doi să mă bucur de caise şi de cireşe“, a spus Ana Lorand, de 55 de ani, din Alba Iulia.

image

Pomii şi florile la ghiveci sunt cele mai cumpărate plante. „Sunt proaspăt pensionar, iar în acesată primăvară o să-mi dedic timpul liber grădinăritului. Mi-am luat un zmeur, un agriş şi un magnoliu. O să-mi plantez şi răsaduri de petunie, garofiţe chinezeşti şi panseluţe“, a spus albaiulianul Ioan Baciu, de 65 de ani. Victoria Inurean şi-a luat şi ea câteva plante. „Găseşti tot ceea ce ai nevoie pentru grădină. Am cumpărat flori la ghiveci pentru balcon şi terasă“, a spus albaiulianca de 57 de ani.

Preţuri accesibile

Cu câţiva zeci de lei, pasionaţii de flori îşi pot achiziţiona soiuri diversificate. Muşcatele pitice se vând cu opt lei, iar cele curgătoare cu preţuri cuprinse între 18 şi 20 de lei. În funcţie de culoare şi soi, panseluţele se vând cu 7-12 lei, garofiţele cu 6 lei, iar florile cu agăţător, cu 15 lei.

„Întotdeauna oferim sfaturi clienţilor noştri despre cum trebuie îngrijită plantele pe care le cumpără. Fiecare soi are nevoie de un pământ aparte, pentru a rezista cât mai mult. E foarte important ca după cumpărare, plantele să fie transplantate în pământ nou, proaspăt“, a spus Ioan Socaci, de 64 de ani, din Ciumbrud, care se ocupă de 42 de ani de cultivarea florilor.

Târgul este deschis până astăzi, la ora 19.00 şi este este organizat de Consiliul Judeţean, împreună cu Primăria Alba Iulia, Asociaţia „Amicii Rozelor“ şi Toskana Garten.

Alba Iulia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite