Florian Coman a părăsit Bucureştiul pentru Cetatea din Alba Iulia
0Atras de oraşele cu cetăţi, Florian Coman a lăsat o slujbă de 2.000 de euro pe lună şi s-a retras în Alba Iulia unde şi-a înfiinţat o firmă de IT. După absolvirea Facultăţii de Automatizări şi Calculatoare din Bucureşti s-a simţit atras de adevărul religios, fapt pentru care a intrat în rândurile „Martorilor lui Iehova“
Data naşterii: 15 martie 1968, Bucureşti
Educaţie: Facultatea de Automatizări şi Calculatoare, Universitatea Politehnică Bucureşti
Starea civilă: căsătorit, doi băieţi
„Deşi aveam la acel timp o pregătire avansată în domeniul laic, am petrecut, împreună cu soţia, doi ani de voluntariat la filiala din Bucureşti a Martorilor lui Iehova din România“, povesteşte bărbatul.
A „evadat“ din capitala ţării
După perioada de voluntariat, Florian Coman a lucrat în domeniul vânzărilor de calculatoare, al consultanţei tehnice pentru calculatoare şi soluţii profesionale în sectorul bancar şi al telecomunicaţiilor. A fost angajat la companii multinaţionale din Bucureşti, precum „Q'Net International“, unde a fost opt ani director al departamentului oferte, şi „Intrarom“, companie cu capital grecesc în domeniul IT, firmă la care a ocupat funcţia de director de dezvoltare bussines în domeniul bancar. De asemenea, a derulat proiecte europene de cercetare aplicată, a întocmit şi elaborat oferte pentru licitaţii de tehnică de calcul valorând milioane de euro.
Deşi câştiga lunar aproximativ 2.000 de euro, a hotărât în anul 2007 să se mute împreună cu familia la Alba Iulia. „Am vrut să evadez din Bucureşti şi, vizitând Europa, mi-au plăcut oraşele care au o citadelă, o cetate. Aşa am ales Alba Iulia. Am plecat din Bucureşti pentru a mă dedica lucrurilor spirituale şi familiei, pentru a scăpa de agitaţie, stres, aglomeraţie. Mi-am zis că cel mai bine pentru familia mea este să ne mutăm într-un orăşel liniştit, plăcut, care să aibă o cetate, precum e Alba Iulia“, ne destăinuie informaticianul.
Ore de pian şi de limbi străine
După un an de zile în care a fost director vânzări la firma Cristal Soft, Florian Coman a înfiinţat o firmă de consultanţă în domeniul IT. Cum firma are ca obiect de activitate şi învăţământul, instruirea, va inaugura la începutul vacanţei de vară o şcoală privată intitulată „Orele Educaţiei prin Joacă“.
„Pentru copii este foarte importantă această educaţie prin joacă, concept pe care, probabil, o să-l şi brevetez. În urma a ceea ce am simţit şi am şi pus în formă, mi-a făcut o mare plăcere să descopăr ulterior că acelaşi concept este implementat cu succes de o firmă israeliană, care îl vinde şi în România“, spune Florian Coman.
La şcoala respectivă, adresată copiilor cu vârste cuprinse între 6-12 ani, se învaţă jocuri cum ar fi GO (joc de strategie) şi „Cashflow“ (joc renumit de educaţie financiară). De asemenea, copiii vor învăţa printr-o metodă aparte, axată în principal pe dialog, cântece şi jocuri, o limbă străină (engleză sau franceză) şi vor primi ore de pian prin metoda Ron Worthy care pune accent pe ritm şi armonie prin intermediul unor materiale video. Nu în ultimul rând, în pauze vor fi organizate jocuri de grup cu mingea în aer liber şi jocuri logice, copiii beneficind de un repertoriu personal de activităţi desfăşurate.
Ce ne puteţi spune despre jocul Go?
F.C.: „Dezvoltă perseverenţă, concentrare, atenţie, modestie, dar şi inteligenţă emoţională, stăpânire de sine, analiză şi luare de decizii în situaţii stresante. În acest joc, dacă eşti lacom sau fricos, pierzi.“
Ce particularităţi are metoda de pian a lui Ron Worthy ?
F.C.: „Această metodă îţi ia, de exemplu, un cântec de leagăn, pe care mai întâi îl cânţi la pian cu degetul, mai apoi la două mâni. După aceea, intervine ineditul metodei - copiii învaţă să cânte melodia de leagăn în cinci stiluri diferite, încât nici nu-ţi mai dai seama că piesa este un cântec de leagăn.“
Ce-i place: „Mă pasionează informatica şi jocurile de strategie, dar timpul liber mi-l dedic, în principal, laturii spirituale şi studiului Bibliei. La oameni apreciez sinceritatea, loialitatea, cinstea, umilinţa şi modestia.“
Ce nu-i place: „Îmi pare rău că au decăzut normele morale, că mulţi dintre semeni sunt dominaţi de apatie şi indiferenţă. Pe faţă, toată lumea spune că urăşte minciuna şi apreciază cinstea, dar în realitate nu e tocmai aşa.“