Fiul „şpăgarului“ de la ANOFM, în faţa instanţei. A lovit un om cu BMW-ul pe trecerea de pietoni UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
George Bian a provocat accidentul cu un autorturism BMW
George Bian a provocat accidentul cu un autorturism BMW

Fiul fostului şef de la Agenţia Naţională de Ocupare a Forţei de Muncă, Silviu Bian, s-a prezentat pentru prima dată în faţa judecătorilor, după trimiterea sa în judecată în iulie 2010.

UPDATE: Alin Bian s-a declarat nevinovat în faţa instanţei de judecată. „Îmi menţin declaraţiile date la Parchet şi nu sunt de acord să plăteasc daune“, a spus Alin Bian. Atât avocatul acestuia, cât şi ce al soţiei victimei decedate au solicitat citarea de martori pentru termenul următor stabilit pe data de 6 decembrie 2011. Deşi, iniţial, poliţia a început cercetările pentru ucidere din culpă, în final, acuzaţia a fost de vătămare corporală din culpă. La dosar a fost despusă o expertiză prin care se susţine că nu există relaţie de cauzalitate între accident şi decesul victimei.

Alin George Bian a primit cadou de la tatăl său, fostul preşedinte al ANOFM, reţinut de procurorii DNA pentru luare de mită,  un autoturism BMW imediat ce a împlinit 18 ani. Se întâmpla în anul 2008. În noaptea de 30 iunie spre 1 iulie 2008, la ora 00.10, a lovit cu maşina un bărbat de 62 de ani, Ioan Man, care traversa regulamentar strada pe o trecere de pietoni din Alba Iulia.

Victima a suferit leziuni corporale grave, care au necesitat trei operaţii. În perioada cât s-a aflat în spital, Silviu Bian l-a convins să se împace şi i-a dat suma de 8.400 de lei. În septembrie acelaşi an, Ioan Man a decedat. Tânărul a fost trimis în judecată abia în iulie 2010. De atunci şi până în prezent instanţa a prelungit doar  dovada de circulaţie a tânărului.

La termenul de marţi, 1 noiembrie, a fost citat de Judecătoria Alba Iulia, cu mandat de aducere. Soţia victimei, Leontina Man, care lucrează ca femeie de serviciu la Consiliul Judeţean Alba pentru un salariu de 500 de lei, susţine că a rămas şi fără apartament după moartea soţului său, întrucât nu a reuşit să mai plătească creditul bancar cu care îl cumpărase. Rata lunară era de 900 de lei. Femeia cere în instanţă despăgubiri de 100.000 lei.
 

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite