Fitness şi stretching pentru bunicuţele din Alba Iulia VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bunicuţele din Alba Iulia au la dispoziţie o nouă alternativă de relaxare. Acestea au descoperit fitnessul şi stretchingul! Orele de sport fac parte din cursul „Gimnastică pentru sănătate“ şi sunt organizate în cadrul Centrului de zi pentru vârstnici din Alba Iulia.

Orele de sport au loc de două ori pe săptămână şi sunt frecventate de persoane cu vârste cuprinse între 60 şi 80 de ani.

Responsabil de activitatea vârstnicilor este antrenorul Lucian Nicolescu Şeuşan, asistent medical generalist în cadrul Serviciului public de asistenţă socială al Primăriei Alba Iulia.

„Cursul de gimnastică pentru sănătate l-am început în urmă cu aproximativ trei luni de zile pentru că am constatat nevoia de mişcare a beneficiarilor centrului. În prezent lucrez cu 15 cursanţi, împărţiţi în două grupe, astfel încât fiecare se bucură de o atenţie deosebită“, a spus Lucian Nicolescu, fost vicecampion naţional la Campionatele Naţionale de Culturism şi Fitness.

În ciuda vârstei înaintate, Paraschiva Şerban nu ratează nicio oră de sport. „Mă simt foarte bine. Este o adevărată cură de sănătate pentru noi. Îmi place să mă mişc, ce-i drept, după puterile mele. În tinereţe nu am făcut sport, dar recuperez acum“, a spus Paraschiva Şerban, de 80 de ani, una dintre bunicuţele care adoră orele de gimnastică.

Exerciţii pentru tonifiere şi mobilitate

Centrul de zi pentru este singura locaţie din oraş unde se fac ore de sport special adaptate pentru vârstnici.

Facem exerciţii uşoare de fitness combinate cu cele de strecing pentru redarea mobilităţii şi elasticităţii corpului. Facem şi exerciţii pentru îmbunătăţirea respiraţiei şi a sistemului cardio-vascular. Am încercat să îmbin cunoştinţele de ordin medical cu cele de ordin sportiv pentru a veni în ajutorul lor“, a spus Lucian Nicolescu care cunoaşte foarte bine nevoile de mişcare ale vâstnicilor din postura sa de asistent medical.

image

Click aici pentru galeria foto.

„Este o iniţiativă inedită şi binevenită. Sunt printre primii pensionari care participă la acest curs. Vin de aproximativ două luni de zile şi mă simt mult mai bine. E un atu pentru organism şi mă ajută foarte mult exerciţiile pentru articulaţii şi cocsartroză.  Acasă nu fac mişcare, dar aici ne motivăm unul pe altul şi avem susţinere din partea antrenorului“, a spus Mariana Man, de 64 de ani.

Antrenorul de fistess apreciază performanţele sportivilor săi. „Cursanţii sunt plini de energie şi  dornici de mişcare. Aşteptăm o zi plăcută să facem o ieşire în zona pădurii pentru a face mişcare în aer liber“, a mai spus Lucian Nicolescu.

Cursuri gratuite

Orele de sport se ţin săptămânal, marţea şi joia, şi au o durată de 30-45 de minute. „Noi am solicitat de ani de zile o sală de gimnastică. Nu s-a putut realiza acest lucru din lipsa dotărilor. Îmi fac bine la corp exerciţiile de la saltea pentru că am probleme cu coloana vertebrală“, a spus Doina Dadeş, de 66 de ani, din Alba Iulia.

Cursurile sunt gratuite, ca toate activităţile ce se desfăşoară în cadrul Centrului de zi pentru vârstnici, situat pe strada Libertăţii, nr. 21. Pentru înscriere este necesar ca noii doritori să prezinte doar buletinul şi cuponul de pensie. 

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite