Alba Iulia: Finanţare pentru proiectele din învăţământ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La sediul Agenţiei pentru Dezvoltare Regionale Centru au fost depuse un număr de 104 proiecte care vizează reabilitarea infrastructurii educaţionale.

De la lansarea acestui domeniu major de investiţie două proiecte au fost deja contractate şi alte trei se vor contracta în curând. Cele două proiecte care vor fi finaţate, „Reabilitarea, modernizarea şi echiparea liceelor Marton Aron şi Segito Maria din Miercurea Ciuc“ şi proiectul „Modernizarea Şcolilor generale Sânmartinul de Câmpie şi Ulieş“ din judeţul Mureş, vor beneficia de o finanţare nerambursabilă în valoare de peste cinci milioane de euro.

Potrivit ADR Centru alte 4, 22 de milioane de euro din bugetul acestui domeniu de investiţii care vizează reabilitarea, modernizarea şi dotarea cu echipamente a liceelor, şcolilor a laboratoarelor şi a ateleierelor şcolare, vor fi alocate pentru trei proiecte aflate în etapă de prtecontractare. O parte dintre aceste proiecte au fost depuse pe ultima sută de metri iar din această cauză au avut mai puţine şanse.

 „Dorind să-i susţină pe cei ce doresc să depună proiecte, ADR Centru a publicat şi continuă să publice lunar pe site, informaţii referitoare la situaţia proiectelor depuse pe domenii, sumele solicitate sau contractate şi bugetul ramas disponibil. Prioritizarea proiectelor şi a nevoilor locale de investiţii ţine însă de autorităţi, iar în cazul fondurilor nerambursabile, pe ultima sută de metri, se aplica principiul „Primul venit, primul servit”, a declarat  Simion Cretu, director general ADR Centru.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite