Alba Iulia: Revoltă la Filatura de Bumbac din Abrud

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Activitatea societăţii Filatura de Bumbac din Abrud a fost întreruptă astăzi, ca urmare a unui control efectuat de reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Alba.

Verificările inspectorilor ITM au fost determinate de protestul spontan al angajatelor societăţii, care au întrerupt lucrul vineri, 21 septembrie, după ce au aflat că una dintre colegele lor s-a sinucis. Mihaela Truţă, în vârstă de 46 de ani, s-a spâzurat vineri dimineaţă de o grindă de la o anexă a casei. A fost găsită moartă de soţul ei, Vasile Truţă. Atât soţul Mihaelei, cât şi colegele acesteia de la Filatura de Bumbac au spus că gestul a fost determinat de stresul acumulat în ultima perioadă la locul de muncă. „A fost foarte greu pentru ea în ultima vreme. Venea acasă la opt, nouă şi la zece seara. Au fost zile când a venit şi la două noaptea. Am mers la patronul italian să îi spun să îi dea câteva zile libere că nu mai rezistă dar a refuzat“, a spus Vasile Truţă. Acesta a completat că nu a bănuit nimic, vineri dimineaţă, când soţia sa s-a trezit pentru a merge la lucru. „S-a trezit ca în fiecare dimineaţă. Când am văzut că nu mai dă niciun semn am căutat-o şi am găsit-o moartă în grajd”, a afirmat Vasile Truţă. Soţia acestuia, Mihaela, avea 46 de ani şi lucra de peste 20 de ani la societatea din Abrud. Împeună au un băiat în vârstă de 25 de ani.

Nu a mai rezistat stresului


Mihaela Truţă a fost înmormântată, ieri, în cimitirul din Abrud. Colegele acesteia aşteaptă acum să se facă dreptate, iar vinovaţii să plătească. „Venea la lucru şi sâmbăta şi duminica ca să îşi facă treaba de la serviciul de personal. Peste săptămână o punea să stea cu noi în secţie ca să ne normeze. Nu a mai putut rezista în aceste condiţii”, a spus Cici Aisingher, una dintre fostele colege ale Mihaelei. Reprezentanţii societăţii, care are patroni italieni, au refuzat să exprime un punct de vedere oficial. „Ne vom spune părerea după încheierea controlului de la ITM”, a afirmat Fabio Milani, unul dintre cei patru asociaţi italieni.


Mai multe amănunte despre acest caz mâine dimineaţă în Adevărul.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite