Nouă centre educaţionale iniţiate de Filantropia Ortodoxă Alba Iulia în judeţele Alba şi Mureş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copii de la Centrul „Sfânta Varvara” Baia de Aries.
Copii de la Centrul „Sfânta Varvara” Baia de Aries.

Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia inaugurează la data de 1 noiembrie şapte centre educaţionale în Alba (Sebeş, Aiud, Ocna Mureş, Baia de Arieş, Silivaş, Valea Lungă, Roşia de Secaş) şi alte două în judeţul Mureş (Reghin, Luduş).

Peste 200 de copii ce prezintă risc de abandon şcolar sunt încurajaţi să-şi continue studiile. Ei vor primi rechizite, o masă caldă şi o gustare rece. Elevii vor fi supravegheaţi şi ajutaţi la teme. În  fiecare zi vor primi o masă caldă şi o gustare rece.

 „În condiţiile în care numărul copiilor care abandonează şcoala creşte de la an la an, Proiectul „Reţea Interregională de Centre Educaţionale” al Asociaţiei Filantropia Ortodoxă Alba Iulia vine să contracareze acest fenomen extrem de nociv pentru societatea noastră.

În fiecare din cele 9 centre, zi de zi 25 de copii cu risc de abandon şcolar vor fi supravegheaţi şi sprijiniţi de un profesor, doi animatori socioeducativi, care timp de trei ore îi vor ajuta la efectuarea temelor dar mai ales îi vor pregăti pentru viaţă“, a spus Emanul Drăguşin, purtătorul de cuvânt al Asociaţiei Filantropia Ortodoxă Alba Iulia.

Lunar, copiii incluşi în program vor primi o bursă în valoare de 100 de lei.

Proiectul în valoare de peste 20 milioane lei este finanţat prin fonduri europene.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite