Alba Iulia: Artişti consacraţi, pe scena Festivalului de folk „Ziua de mâine“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Festivalul de folk „Ziua de mâine“ încheie seria evenimentelor cultural artistice care s-au desfăşurat de-a lungul anului la Alba Iulia. Ajuns la cea de-a V-a ediţie festivalul debutează în această seară la Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia.

 „Ziua de mâine“ aduce în faţa publicului albaiulian cei mai valoroşi interpreţi, dar şi compozitori ai muzicii folk. Ca şi până acum, festivalul durează trei zile, iar programul începe de la 19.00. Noutatea ediţiei din acesta an este faptul că fiecare dimineaţă la Alba Mall va avea loc „Cafeaua cu folk!“. În piaţeta din complexul albaiulian se vor purta discuţii despre folk, cu fiecare dintre „greii“ festivalului, de la Ducu Bertzi şi Vasile Şeicaru, la Narcisa Suciu, Florin Săsărman şi mulţi alţii. Tot la Alba Mall, duminică 15 noiembrie, la ora 11.00, cantautorul Ducu Bertzi va lansa un album.

Seri tematice

O noutate a ediţiei a V-a este şi faptul că fiecare seară va avea câte o temă în jurul căreia se vor desfăşura recitalurile. Astfel vineri (13 noiembrie) începe în forţă, sub semnul „Contrastelor“. Vor cânta Poesis, Mircea Florian şi Mihai Mărgineanu. Târziu de tot, artiştii şi publicul doritor sunt aşteptaţi la Restaurantul FortH (în şanţurile cetăţii), unde se va petrece până după miezul nopţii. Seara muzicală de sâmbăta (14 noiembrie), va începe sub semnul „Amintirilor“. Tatiana Stepa va fi evocată de artiştii care vor urca pe scenă: Vali Şerban şi Pasărea Colibri. Duminică, în ultima zi de festival, publicul va fi întâmpinat cu „Colinde“. Florin Săsărman, Narcisa Suciu, Vasile Şeicaru şi Ducu Bertzi sunt artiştii care vor pune punct evenimentului.

Desfăşurarea concursului


Iar pentru că Festivalul de folk „Ziua de mâine“ înseamnă şi concurs, în acest an pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor vor urca 10 participanţi din Bistriţa, Maramureş, Neamţ, Prahova şi Alba îşi vor disputa trofeul ediţiei din acest an. Fiecare dintre concurenţi va interpreta live două piese. Câştigătorii vor primi diplome şi premii. Cei clasaţi pe primele trei poziţii vor fi premiaţi cu 1000 lei – locul I, 800 lei – locul II şi 600 lei – locul III.  Biletele pentru Festivalul de folk „Ziua de mâine“ se pot procura de la Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia la preţul de 5 lei.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite