Festivalul Luminii la Alba Iulia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
2000 de lumânări vor fi aprinse pe aleile parcului Custozza
2000 de lumânări vor fi aprinse pe aleile parcului Custozza

Pe aleile parcului Custozza, din faţa Universităţii „1 Decembrie 1918“ din Alba Iulia, vor fi aprinse sâmbătă seara 2000 de lumânări care vor schimba atmosfera parcului cu ocazia Festivalului Luminii organizat de membrii Centrului Local Axente Sever Alba Iulia a Organizaţiei naţionale „Cercetaşii României“.

Momente de animaţie

Sâmbătă, 13 martie, albaiulienii pot lua parte la un spectacol inedit care în acest an are ca temă descoperirea frumuseţii în lucrurile mărunte. Evenimentul va debuta la ora 19.00 şi va dura două ore. După momentul aprinderii celor 2000 de lumnări vor avea loc mai multe momente de animaţie, jocuri şi artă teatrală, realizate de cercetaşii din Alba Iulia şi de membrii trupei de teatru Skepsis din Alba Iulia.

„Festivalul de anul acesta doreşte să ofere albaiulienilor ocazia de a lua parte la un eveniment unic, pe parcursul a două  ore, oferindu-le un spectacolul memorabil. Atmosfera pune în valoare o perspectivă optimistă asupra vieţii, prin redescoperirea frumuseţii lucrurilor mărunte din viaţă care ne fac să zâmbim“, a explicat Paul Mucea, reprezentantul Centrului Local Axente Sever Alba Iulia a Organizaţiei naţionale „Cercetaşii României“.

Spectacol cu tradiţie

Organizaţia Cercetaşii României este cea mai mare organizaţie neguvernamentală pentru tinereet din ţară şi organizează în fiecare an mai multe spectacole şi evenimente inedite.  Festivalul Luminii a fost organizat pentru prima dată de filiala Organizaţiei Naţionale Cercetaşii României Cluj-Napoca, în 2004 sub numele „Seara viselor împlinite“. Din 2005 ideea a fost preluată de mai multe organizaţii ale cercetaşilor din ţară iar festivalul a luat amploare.

Anul acesta Festivalul Luminii va mai fi organizat în alte 10 oraşe din ţară, la Bacău, Bucureşti, Cluj-Napoca, Hunedoara, Miercurea Ciuc, Paşcani, Rădăuţi, Tîrgu-Mureş, Tîrgu-Jiu şi Timişoara. La Alba Iulia evenimentul la care sunt aşteptaţi tineri şi vârstnici va fi organizat cu ajutorul Primăriei Alba Iulia, al Jandarmeriei şi al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Alba.


Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite