Festival internaţional de film de scurt metraj la Alba Iulia şi Aiud

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Timp de trei zile, vineri, sâmbătă şi duminică, la Alba Iulia şi Aiud se va desfăşura Festivalul Internaţional de Foarte Scurt Metraj. Evenimetul se petrece simulan în 26 de oraşe din ţară şi în aproximativ alte 60 de oraşe din întreaga lume.

La Alba Iulia Festivalul este găzduit vineri şi duminică în spaţiile RYMA, iar sâmbătă pe terasa Art Cafe. „Dacă timpul ne va permite proiecţile vor fi în aer liber dacă nu în galeriile din spaţiile RYMA“, a spus preşedintele Asociaţiei RYMA, Cristina Cândea. Intrarea la o serară de film în Şanţurile Cătăţii va fi 5 lei de persoană. „Este al treilea an consecutiv în care găzduim Festivalul. Anul acesta doar Casa de Cultură a Studenţilor ne-a ajutat cu printarea unor afişe în rest nu ne-a susţinut nimeni. Pentru acest Festival asociaţia are o franciză pe care trebuie să o plătească. Din acestă cauză am ales să taxăm intrarea“, a explicat Cristina Cândea.

Sâmbătă filmele vor rula pe terasa Art Cafe unde va avea loc un concert, la care vor participa trei formaţii. În trupa Secret Chiefs 3 cântă Trey Spruance, fostul chitarist al trupelor Faith No Moreşi Mr. Bungle. În muzica lor se regăsesc elemente de surf-rock, metal, jazz, muzică de film şi muzică oroientală. Trupa FAT32  propune stilul Noise Rock. Cel de-al treilea invitat este Ches Smith care scrie partituri de percuţie pentru trupe de jazz, Big Band şi rock. Intrarea pe terasa de la Art Cafe este de 10 lei.

Umor, caricatură şi film

La Aiud acest sfârşit de săptămână va fi plin de evenimente. Pe lângă Festivalul Internaţional de Foarte Scurt Metraj se va desfăşura şi Festivalul Internaţional de Umor, care a ajuns la ediţia a IV-a. Vineri la Centrul Cultural Liviu Rebreanu Aiud de la ora 16.00 va avea loc prima proiecvţie de filme iar mai apoi va  fi vernisată expoziţia internaţională de fotografie umoristică. Seara se va încheia cu spectacolul Oscar dee Claude Magnie, pus în scenă de trupa Skepsis.  Sâmbătă pe lângă film va fi vernisată şi expoziţia de caricatură Ştefan Popa Popas şi expoziţia internaţională de caricatură. Duminică la galeriile de Artă Inter

Art va fi deschisă şi expoiziţia Universităţii de Artă şi Design Cluj Napoca. După ora 18.00 este programată şi o proiecţei de tie de filme realizate de studenţii de la Universitatea de Artă şi Desing Cluj Napoca.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite