Festival naţional de tradiţii populare la Şcoala Avram Iancu din Alba Iulia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine de la ediţia din 2011 a evenimentului
Imagine de la ediţia din 2011 a evenimentului

Şcoala Avram Iancu din Alba Iulia în parteneriat cu Consiliul Judeţean Alba organizează, vineri 27 aprilie 2012, cea de-a patra ediţie a Festivalului Naţional „La Porţile Apusenilor“.

Festivalul face parte din Calendarul activităţilor educative naţionale aprobat de Ministerul Educaţiei pentru anul 2012, în cadrul domeniului cultural-artistic.

Festivalul cuprinde trei secţiuni:
I. Concursul de eseuri „Satul românesc - între tradiţie şi modernitate“

II. Concursul de pictură cu două subsecţiuni: pictură în acuarelă şi Icoane pe sticlă

III. Concursul de dansuri populare

„Festivalul Naţional de Tradiţii şi Obiceiuri „La Porţile Apusenilor”, aflat la ediţia a IV-a, are şi o calitate educaţională, promovând valorile identitare româneşti. Prin  această manifestare, prin care transmitem mai departe generaţiilor de elevi elemente de spiritualitate  şi de identitate naţională, încercăm „să nu stingem făcliile care mai pâlpâie”, a declarat prof. Elena Ignat, directorul şcolii.

La această ediţie participă aproximativ 300 de reprezentanţi din mai multe zone etnofolclorice, dintre care amintim judeţele: Vaslui, Vâlcea, Ialomiţa, Timiş, Sibiu, Cluj, Harghita, Mureş, Sălaj, Neamţ şi Alba, care vor avea ocazia să îşi manifeste talentul, măestria artistică şi creativitatea.
Lucrările secţiunilor de pictură şi icoane pe sticlă se vor desfăşura începând cu ora 11, la Şcoala « Avram Iancu » , iar spectacolul-concurs de dansuri populare tradiţionale va avea loc la Casa de Cultură a Studenţilor, de la ora 16 . În deschiderea spectacolului sunt invitaţi laureaţii celei de-a treia ediţii, formaţia “Floricică de pe Prut” de la Şcoala de Arte şi Meserii Vetrişoaia, judeţul Vaslui.

Premierea câştigătorilor din cadrul celor patru secţiuni se va face la sfârşitul acestei manifestări. Premiile, constând în  diplome, enciclopedii, broşuri,  cărţi, dar şi în bani, sunt asigurate de Consiliul Judeţean Alba, precum şi de sponsori. De asemenea, va fi editată şi o broşură dedicată  ediţiei anterioare  a festivalului, realizată tot cu sprijinul Consiliului Judeţean Alba.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite