Alba Iulia: Festival Naţional de Tradiţii la Şcoala „Avram Iancu“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vineri se desfăşoară la Şcoala Generală “Avram Iancu” din Alba Iulia cea de-a III-a ediţie a Festivalului Naţional de Tradiţii şi Obiceiuri Populare “La Porţile Apusenilor” cu peste 300 de invitaţi din mai multe zone ale ţării.

Sunt aşteptaţi să participe 350 de delegaţi din mai multe zone etnofolclorice, cum sunt judeţele Alba, Bistriţa-Năsăud, Brăila, Botoşani, Braşov, Cluj, Mureş, Olt, Sibiu, Satu Mare, Vaslui.

Festivalul cuprinde 4 secţiuni: secţiunea de eseuri “Satul bunicilor mei”, secţiunea “Tradiţii oglindite în pictură”, secţiunea “Icoane pe sticlă” şi, cea mai disputată secţiune, cea de “Dansuri populare tradiţionale”. Lucrările secţiunilor de pictură şi icoane pe sticlă vor începe la ora 11.00, la Şcoala “Avram Iancu”, iar spectacolul-concurs de dansuri populare tradiţionale se va desfăşura la Casa de Cultură a Studenţilor, de la ora 16.00, unde va avea loc şi premierea câştigătorilor celor 4 secţiuni.

Premiile sunt oferite de Consiliul Judeţean Alba şi de Primăria Alba Iulia care susţin financiar realizarea acestui festival, precum şi de sponsori.

“Principalul deziderat pe care echipa de proiect intenţionează să-l dezvolte cu fiecare ediţie în parte constă în atragerea unui număr cât mai mare de participanţi care să contribuie la păstrarea şi transmiterea pentru generaţiile următoare a tezaurului folcloric românesc. Acest festival încununează, deopotrivă, efortul organizatorilor, al instituţiilor partenere, al părinţilor şi elevilor implicaţi în realizarea lui cu succes”, a spus prof. Elena Ignat, directorul Şcolii “Avram Iancu”.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite