Femeia care a schimbat legea multipleţilor, singurul protestatar pro-Arafat din Aiud

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ionela Danciu, femeia care a luptat pentru schimbarea legii multipleţilor din România, a fost singura persoană din oraş care a protestat în semn de solidaritate cu medicul Raed Arafat, demisionar din funcţia de subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii. Autorităţile au trimis în zonă  nu mai puţin de şase poliţişti şi jandarmi.

UPDATE Mitingul pro-Arafat început duminică, la ora 18.00,  la singular de Ionela Danciu la Aiud a câștigat adepți pe parcurs. La ora 21.30, erau în fața Catedralei din oraș  în jur de 100 de persoane, majoritatea tineri. Mitingul a fost și de susținere pentru fondatorul SMURD, dar a îmbrăcat și forma anti-Băsescu. Acțiunea se va repeta și luni, tot de la ora 18.00,sub forma unui marș prin oraș.

Femeia a ieşit  în central oraşului sîmbătă, în jurul orei 18.00, dar nimeni nu i s-a alăturat. Asta, deşi a postat pe contul personal de Facebook mesaje în care anunţa protestul. A rămas în stradă până după ora 22.00.

Păzită de poliţişti şi jandarmi

Ionela Danciu a făcut totul ca la carte şi a obţinut autorizaţie pentru protestul său de la Poliţie. „Ca un om normal la cap, m-am dus la poliţie şi am făcut o declaraţie şi o cerere, ca să fiu însoţită de organele de Poliţie, jandarmerie şi Poliţia locală. Am ieşit în semn de solidaritate pentru această ţară, pentru necazurile oamenilor. Am lavut lângă mine doi jandarmi, doi poliţişti şi doi de la poliţia locală", a declarat pentru Adevărul Ionela Danciu.

Femeia spune că va ieşi şi duminică în stradă, de la ora 18.00, tot în centrul oraşului. „Astazi, 15.01.2012 va astept aiudeni in fata la pompierii SMURD sa va spuneti punctul de vedere, INTRE ORELE 18-22.POLITIA, POMPIERII SI JANDARMERIA SUNT ALATURI DE NOI, NU IMPOTRIVA NOASTRA !!!“, a postat Ionela pe contul de Facebook

Recompensată de Arafat

Femeia din Aiud l-a întâlnit pe fondatorul SMURD în 2008, când medicul a recompensat-o pentru curajul de a schimba o lege nedreaptă pe calea instanţei.  Raed Arafat a fost cel care i-a înmânat cupa personalizată pe care este inscripţionat mesajul „Ne-aţi oferit o lecţie de viaţă!", pe care a purtat-o şi la protestul din central Aiudului.

„Mi-a oferit o amintire pe care e inscripţionat textul «Ne-aţi oferit o lecţie de viaţă». Era în 9 octombrie 2008, când am caştigat pentru prima dată la Înalta Curte de Casaţie. Când o astfel de persoana îţi ofera un astfel de simbol, începi să crezi ca munca nu e în zadar şi mai ales cea făcută pentru alţii. L-am perceput ca pe un bărbat hotărât dar dureros de calm şi cald în intonaţia vocii. Era indignat de situaţia sistemului sanitar. A reuşit să mă aducă la tăcere, pe mine, o femeie căreia îi place să vorbească mult“, îşi aminteşte  emoţionată, mama tripletelor Luana, Andrada şi Alesia.

Ionela Danciu este femeia din Alba care a avut curaj să ceară statului indemnizaţie pentru fiecare dintre cele trei fetiţe ale sale şi a avut câştig de cauză după un şir lung de procese.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite