FOTO SPECTACULOASE Cetatea Alba Carolina văzută de la înălțime

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto:zborpestetransilvania.ro/Zona istorică a orașului Alba Iulia, văzută de la înălțime
Foto:zborpestetransilvania.ro/Zona istorică a orașului Alba Iulia, văzută de la înălțime

Fotografiile care surprind orașul Alba Iulia de la înălțime au fost realizate în cadrul proiectului „ Zbor peste Transilvania“ și au fost postate pe rețeaua de socializare Facebook.

Clădirile emblematice din incinta şi din afara Cetăţii Alba Carolina din Alba Iulia prind un alt contur de la câteva sute de metri altitudine. Dovadă sunt fotografiile care surprind oraşul de la înălțime. Imaginile au fost surprinse în cadrul proiectului „ Zbor peste Transilvania“.

Fotografiile  au fost postate pe pagina de facebook a proiectului şi se bucură de apreciere din partea internauţilor. În imagini se vede cel mai bine conturul fortificaţiei de tip Vauban ridicată între anii 1714-1738, ce se întinde pe o suprafaţă de 110 hectare. Pozele  surprind şi cele 7 bastioane ale Cetăţii ce-i conferă forma stelară. În poze apar clădirile embematice ale orașului: Catedrala Romano-Catolică, Catedrala Încoronării, Palatul Principilor Transilvaniei. Tot în imagini apare și o parte a orașului de jos, cartierul Cetate,dar și stadionul de fotbal.

Pozele ne permit să observăm și extinderea orașului  în ultimii  20 de ani.

Click pe poză pentru FOTOGALERIE

Proiectul „ Zbor peste Transilvania“ este coordonat de un tânăr fotograf  din Harghita, Dragoș Asaftei și presupune un tur al zonei pe traseul Sânpetru – Reghin – Bistrița – Cluj – Apuseni – Alba-Iulia – Deva – Hunedoara – Retezat – Brașov – Sânpetru.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite