FC Unirea Alba Iulia, fabrică de fotbalişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fotbaliştii pregătiţi la Centrul de copii şi juniori al FC Unirea au ajuns să joace la „Academia Hagi“ sau la mari echipe din ţară sau străinătate. Tinerii pasionaţi de sportul rege sunt aşteptaţi să se înscrie la cursurile gratuite ţinute de antrenori cu licenţă UEFA.

Centrul de copii şi juniori al FC Unirea din Alba Iulia este punctul de pornire pentru toţi cei care se visează mari stele ale fotbalului românesc şi chiar internaţional.

Antrenor de peste peste nouă ani la FC Unirea, Vasile Ursu a fost numit recent coordonator al acestui centru. „Ca şi obiective, mi-am propus să ajungem să participăm la competiţii organizate de Agenţia judeţeană de Fotbal, cât şi la meciurile din cadrul Federaţiei Române de Fotbal. Dorim să participăm la turneele internaţionale recunoscute de către UEFA, iar acest lucru va fi posibil prin creşterea numărului de antrenamente pentru grupele de performanţă. Îmi doresc să realizăm schimburi de experienţă cu echipe similare din străinătate“, a mai spus Vasile Ursu.

image

Antrenorul Vasile Ursu

Din ipostaza de antrenor al echipei de juniori a FC Unirea Alba Iulia a format generaţii de sportivi valoroşi. În anul 2008, echipa antrenată de acesta s-a clasat pe locul I în turneul de la Barcelona. „Este o competiţie cu tradiţie, se organizează de 25 de ani şi participă echipe din toată lumea, Anglia, Franţa, Italia, Spania, Columbia, Argentina. Pe lângă locul I, echipa a primit şi titlul de cel mai bun jucător al turneului“, a spus coordonatorul centrului. Aici au crescut jucători care au ajuns inclusiv la echipa de fotbal Unirea sau la alte cluburi sportive de renume din ţară şi din străinătate.

Antrenamente intense

În cadrul Centrului de copii şi juniori al FC Unirea pregătirea viitorilor fotbalişti se face pe grupe de vârstă de către antrenori cu licenţă de categoria A şi B UEFA şi care au o vastă experienţă în ceea ce înseamnă pregătirea necesara formării viitorilor jucători de fotbal. „În cadrul centrului, copiii găsesc sprijinul necesar şi îndrumarea de care au nevoie pentru a putea să-şi descopere înclinaţiile. De obicei, atât conducerea clubului, cât şi antrenorii comunică cu părinţii copiilor pe diferite probleme care apar.  Mai mult, îi ajutăm să înţeleagă acest sport, să fie conştienţi ce ceea ce înseamnă sportul de performanţă, dar şi să recunoască anumite calităţi de care copii lor dau dovadă în cadrul orelor de antrenamente“, a spus Vasile Ursu, singurul antrenor cu studii doctorale în educaţie fizică şi sport din judeţul Alba.

image

Click pentru a devea galeria foto.

Selecţia jucătorilor se face pe tot parcursul anului. Odată ajunşi la club, copii trebuie se treacă de anumite teste fizice, tehnice, de joc şi psihice, iar abia apoi intră în programul propriu-zis de antrenamente. Acestea se desfăşoară în fiecare zi din săptămână, de luni până vineri, atât dimineaţa, cât şi după-amiaza. Sfârşitul de săptămână este rezervat meciurilor amicale sau oficiale.

„Se poate înscrie orice copil pasionat de fotbal, muncitor, ambiţios şi care este dispus să se dedice complet sportului rege. Noi nu percepem nicio taxă, clubul suportă toate cheltuielile. De aceea este binevenit sprijinul autorităţilor locale şi judeţene, precum şi al sponsorilor“, a mai spus coordonatul centrului.

Fotbalişti la echipe de renume

Sunt tineri care fac cinste Centrul de copii şi juniori al FC Unirea Alba Iulia. Printre aceştia se numără Fabian Himcinschi, care  a ajuns jucător în Italia, la echipa Empoli sau Nicuşor Cârnaţ, care a fost selectat la Academia Hagi şi a făcut furori la «Mundialito», turneu internaţional de fotbal destinat copiilor cu vârste cuprinse între 7 şi 12 ani, care a avut loc în Portugalia. Ioan Neag este la „U Cluj“, iar rezultate deosebite au înregistrat şi Eduard Schuller, Vlad Ignat sau Radu Contor.

„Toţi aceşti jucători, şi mulţi alţii, au dat dovadă de seriozitate, multă muncă, devotament, implicare totală atât pe terenul de joc, cât şi în viaţa de zi cu zi. Consider că fotbalul este 90 la sută muncă şi seriozitate, iar 10 la sută talent“, a mai spus Vasile Ursu.

Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul „Fotbal Club Unirea 2006“, situat pe strada Septimius Severus, nr. 38A sau la numărul de telefon 0258.813.184.



Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite