Alba Iulia: Expoziţii permanente deosebite la Muzeul de Istorie de la Aiud

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Muzeul de istorie din Aiud, care are un patrimoniu de aproximativ 30.000 de obiecte muzeale recrează o istorie a oraşului şi a zonaei printr-o expoziţie permanent, care poate fi văzută în fiecare săptămână de marţi până duminică între orele 9.00-16.00.

Muzeul este găzduit de Palatul Princiar care este parte component a complexului de arhitectură medieval Cetatea Aiudului, din care face parte şi  biserica fortificată. Muzeul are cinci săli de expoziţie şi patru camera de depozitare, o bibliotecă şi un spaţiu expoziţional deschis. Sălile urmăresc firul istoriei.

Sunt prezentate la început vestigii arheologice din zona Aiudului din perioada paleoliticului şi mai apoi vestigii care provin din mormintele de incinerare ale unor războinici celţi. Obiectele au fost descoperite la Aiud şi datează din anul 400 înaintea erei noastre.  Într-o altă sală vizitatorii pot vedea mărturii din epoca antică şi din perioada prefeudală.

Pe lângă vestigii arheologice, ceramic şi alte obiecte descoperite în diverse situri în Muzeul de Istorie din Aiud mai potfi admirate şi 50 de piese ednografice de artizanat.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite