Expertiză pentru înregistrări ambientale în dosarul angajaţilor DGFP Alba judecaţi pentru mită

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Magistraţii Tribunalului Alba au amânat cu aproape două luni procesul în care doi angajaţi ai Direcţiei de Finanţe Publice sunt judecaţi pentru fapte de corupţie. Este vorba despre dosarul în care Ioan Dănuţ Ispas şi Ioan Mihail Sârbu sunt acuzaţi de luare de mită.

În acelaşi dosar mai este judecat pentru dare de mită omul de afaceri Eugen Lepădat, patronul firmei Europexpres SRL Alba Iulia. Procesul a fost amânat pentru 16 ianaurie 2012, până când se va realiza expertizarea înregistrărilor ambientale depuse la dosar de procurorii DNA.

Înregistrările ambientale realizate de Eugen Lepădat sunt principala probă a procurorilor împotriva celor doi funcţionari. Ispas şi Sârbu sunt judecaţi şi în dosarul „Pomponio“, alături de Ioan Dobra şi Dorin Conţan, în care sunt arestaţi preventiv.

Potrivit rechizitoriului DNA, Mihai-Ioan Sârbu şi Dănuţ Ioan Ispas, în calitate de consilieri în cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Alba - Biroul de control fiscal, au primit suma de 5.000 lei de la inculpatul Lăpădat Eugen, pentru a-şi îndeplini în mod defectuos un act legat de atribuţiile de serviciu.

Concret, în schimbul sumei primite, cei doi funcţionari publici au consemnat în actul de control că societatea comercială administrată de mituitor are de plătit bugetului de stat obligaţii fiscale în cuantum substanţial mai redus decât cel ce reieşise în urma controlului, şi anume 2.153 lei în loc de 140.000 lei. Înregistrările ambiantale au fost descoperite în calculatorul fostului ofiţer SIE, Claudiu Vulpe, care este martor în acest doar. Vulpe este jduecat în dosarul „Corupţie la Finanţe“ pentru trafic de influenţă, aflat pe rolul Curţii de Apel Târgu-Mureş.

Funcţionarii riscă închisoarea între 3 şi 15 ani, iar omul de afaceri poate fi condamnat la închisoare între 6 luni şi 5 ani.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite