Alba Iulia: "Există la Aiud ceva benefic creaţiei artistice"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alba Iulia: "Există  la Aiud ceva benefic creaţiei artistice"
Alba Iulia: "Există la Aiud ceva benefic creaţiei artistice"

În fiecare dimineaţă, pe alba-iulia.adevarul.ro va fi postat un „top” al celor mai frumoase şi mai urâte lucruri din oraş, aşa cum sunt ele văzute de persoana al cărei portret îl veţi putea lectura în aceeaşi zi în „Adevărul de seară”, ediţia de Alba Iulia.

Ştefan Balog a avut de mic înclinaţii spre arte plastice. Se uita la desene animate şi imediat le reproducea pe hârtie. „Desenul pentru mine a fost şi este o pasiune, dar cu mine a fost un accident. La început am vrut să mă fac arheolog. Pe urmă, prin ani ’90, a venit valul cu juriştii, dar dintr-o dată m-am trezit la realitate, mi-am zis că nu mi se potriveşte. De atunci, am deviat complet, am devenit artist liber profesionist, în sensul că din asta trăiesc sau din asta nu trăiesc. Primul impact a fost în anul 1990, când s-a rupt lanţul comunist, pentru că înainte de 1989 nici nu mă gândeam să devin aşa ceva, îi lăsam pe alţii să deseneze furnale“, afirmă cu umor artistul plastic.

Aiudul frumos:


„Îmi place rezonanţa energetică a oraşului. Există  la Aiud ceva benefic creaţiei artistice. Acest aspect l-au remarcat majoritatea dintre artiştii plastici prezenţi la Tabăra Inter-Art. Îmi mai place Aiudul pentru că este un oraş care se respectă cultural“.

Aiudul urât:

„Cred că oraşul Aiud ar merita  să-şi dea mai mult interes pentru respectul de sine. Asta simt eu că lipseşte. În rest, nu am nimic de scos în evidenţă la aspecul negativ. E oraşul meu natal şi mă simt foarte bine aici“.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite