Evenimente de Paşti la Alba Iulia: concert Divna Ljubojevic la Catedrala Ortodoxă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Divna Ljubojevic va cânta la Alba Iulia
Divna Ljubojevic va cânta la Alba Iulia

Primăria Alba Iulia a programat câteva manifestări  pentru a marcă sărbătoarea Paştelui. Este vorba despre două concerte  eveniment şi un târg unde s evor putea cumpăra produse tradiţionale.

În seara zilei de 7 aprilie, la Casa de Cultură a Sindicatelor, cu începere de la orele 18,30, albaiulienii pot participa la un spectacol-proiect, desfăşurat sub genericul „Hristos a înviat!”. Piesele din folclorul religios vor urma cronologia faptelor, precum şi a emoţiilor legate de ultima săptămână din viaţa lui Iisus Hristos: intrarea în Ierusalim, Cina cea de Taină, Răstignirea şi Învierea.

Grupul cameral instrumental „Cantores” îi va acompania pe soliştii Mariana Anghel şi Ionuţ Fulea, la care se va adăuga Grupul Psaltic. Între reprizele de interpretare vocală şi instrumentală, invitatul special al acestui spectacol, actorul clujean Dorel Vişan, va recita Psalmi.

Pe 8 aprilie, în Duminica Floriilor, după Sfânta Liturghie, în curtea Catedralei Reîntregirii, va avea loc o rememorare prin cântec a învierii lui Iisus Hristos. Cea mai apreciată voce a ortodoxiei, Divna Ljubojevic, însoţită de corul Melodi, vor susţine un spectacol de muzică acapella bizantină. Prezenţa la Alba Iulia a Divnei Ljubojevic este precedată de un recital susţinut în Elveţia şi urmată de un concert extraordinar ce va avea loc la St. Petersburg (Rusia) în Philharmonic Hall.

Evenimentele muzicale vor fi completate de inaugurarea Târgului de Paşti, unde albaiulienii vor putea găsi produse tradiţionale: ouă încondeiate, cozonaci, pască, vin şi alte preparate specifice sărbătorilor pascale.

Alba Iulia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite