Evaziune fiscală din vânătoare: doi italieni şi doi români trimişi în judecată de DIICOT Alba Iulia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Arhivă
Foto Arhivă

Procurorii DIICOT Alba Iulia au dispus trimiterea în judecată a patru inculpaţi pentru evaziune fiscală şi constituire de grup infracţional nestructurat. Doi dintre inculpaţi sunt oameni de afaceri italieni, iar ceilalţi doi sunt cetăţeni români.

Dosarul a fost instrumentat după disjungeri din cauzele "Prostituate pentru VIP-uri" şi "Pomponio". Italienii trimişi în judecată sunt Luigi Saviato şi Sergio Cortegiani. Alături de aceştia au mai fost inculpaţi Petru Şerpu şi Ana Florina Mara Lazăr. Cei patru sunt acuzaţi că au realizat o grupare infracţională prin care au eludat bugetul statului de plata sumei de aproximativ 350.000 de lei reprezentând impozite şi TVA.

Suma este rezultatul cheltuielilor realizate de peste 200 de vânători italieni care s-au cazat în perioada 2009 - 2010 la o pensiune din comuna Gârbova. Luigi Saviato şi Sergio Cortegiani sunt proprietarii pensiunii, iar cetăţenii români sunt angajaţi ai unor firme deţinute de aceştia. În total, procurorii au numărat 58 de grupuri de italieni, cuprinse între 3 şi 6 persoane, care au venit la Gârbova pentru a participa la vânători organizate legal.

Vânătorii italieni cheltuiau sume importante de bani care nu erau evidenţiate în contabilitate şi, astfel, nu erau plătite taxele către stat. Primul termen al procesului va avea loc în 26 noiembrie 2012. Luigi Saviato şi Petru Şerpu sunt judecaţi şi în dosarul "Prostituate pentru VIP-uri". Italianul este acuzat de instigare la şantaj, iar românul de proxenetism.

Infracţiunile de care sunt acuzaţi în acest dosar pot determina pedepse cu închisoare de peste cinci ani. Din cercetări a rezultat şi o infracţiune de braconaj care a fost declinată Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia. De asemenea o infracţiune privind deţinerea ilegală a unei arme este judecată în dosarul "Prostituate pentru VIP-uri".

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite