Alba Iulia: Garajele ilegale de pe strada Energiei au fost demolate de primărie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alba Iulia:  Garajele ilegale de pe strada Energiei au fost demolate de primărie
Alba Iulia: Garajele ilegale de pe strada Energiei au fost demolate de primărie

Primăria Alba Iulia a somat încă de luni proprietarii construcţiilor fără autorizaţie să le demonteze până în această dimineaţă. Costul operaţiunilor vor fi suportate de proprietarii garajelor.

Primăria Alba Iulia a demolat astăzi un număr de cinci garaje construite ilegal pe stada Energiei din cartierul Cetate. Cum acest lucru nu s-a întâmplat, lucrătorii Salprest Alba au demolat garajele.
Facturile emise vor fi suportate de către deţinătorii acestor construcţii. În locul celor cinci garaje se vor amenaja nouă locuri de parcare.

„E un fel de vandalism“

Cele cinci garaje demolate aparţineau lui Ioan Chiţu, Iosif Lupea, Ioan Marian, Dumitru Sandu şi Partenie Todoriciu.
Dintre cei cinci proprietari, doar unul a ieşit în stadă pentru a se interesa îndeaproape de situaţia garajului său, cu atât mai mult cu cât înăuntru era garat un autoturism Renault.
„Am văzut înştiinţările care s-au pus pe garaj, dar nu am crezut că vor fi demolate. Nu am scos maşina din garaj deoarece nu am carnet, iar soţul meu este plecat din localitate“, a spus Mariana Chiţu, proprietara unuia dintre garaje.

Aceasta a precizat că nu a existat un dialog cu Primăria Alba Iulia, iar acţiunea lor este ilegală. „Suntem în proces de un an de zile, iar acesta nu s-a încheiat. Mi se pare ilegal ceea ce au făcut. Noi am cumpărat acest garaj acum trei ani. Am plătit impozit după el şi toate actele au fost făcute legal, semnate şi aprobate de primărie. Nu ştiu dacă o să ne plătim faptura pentru demolarea garajului. Ce s-a întâmplat azi e un un fel de vandalism, putea să se facă amiabil“, a mai spus Mariana Chiţu, în vârstă de 49 de ani.

Spaţii pentru parcări

Restul localtarilor de pe strada Energiei au apreciat pozitiv demersul administraţiei locale.
„Demolarea acestora e foarte binevenită. Erau câţiva oameni de aici din apropiere care foloseau garajele, dar nimeni de la noi de pe scară. Având în vedere spaţiul pe care îl ocupau, acum se vor putea construi mai multe parcări“, a declarat Dorin Rus, în vârstă de 38 de ani.

„Prin înlăturarea acestor anexe vom realiza mai multe locuri de parcare în tot oraşul. Vom continua acest demers şi în perioada următoare până vom elibera domeniul public de toate aceste construcţii“, a declarat, la rândul său, primarul Mircea Hava.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite