Alba Iulia: Emoţii şi bucurie în prima zi de şcoală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alba Iulia: Emoţii şi bucurie în prima zi de şcoală
Alba Iulia: Emoţii şi bucurie în prima zi de şcoală

Copii cu buchete de flori şi ghiozdane, părinţi cu aparate foto şi camere de luat vederi toţi au participat alături de profesori şi educatori la deschiderea anului şcolar 2009-2010. 

Ceremonia de la Şcoala cu clase I-VIII „Mihai Eminescu” din Alba Iulia a avut loc de la ora 9.00, la fel ca în majoritatea şcolilor din Alba Iulia. Elevii din  clasele mai mari au venit astăzi în prima zi de şcoală bucuroşi pentru că se vor reîntâlni cu prietenii şi îşi vor spune  aventurile din vacanţa de vară. Cei mai emoţionaţi elevi au fost însă cei de clasa I, pentru care astăzi a sunat pentru prima dată clopoţelul.

Nu a fost o zi de şcoală obişnuită. Pentru început micuţii şi-au cunoscut învăţătoarea şi au format un şir până la noua sală de clasă, unde vor învăţa în următorii patru ani. „Este foarte emoţionantă să îi vezi pe micuţi cum se desprind din mâna mamelor şi se aşează lângă educatoare şi lângă noii colegi“, spus Claudiu Florea, tatăl unui băieţel, care anul acesta a intrat în clasa I. În prima zi de şcoală micuţii au avut parte şi de alte momente inedite. În clasă i-au aşteptat elevii care anul acesta au intrat în ciclul gimnazial. Aceştia au predat ştafeta colegilor mai mici.

„Învăţătoarea a avut această idee. Copiii au apreciat-o foarte mult în cei patru ani cât au învăţat cu ea şi din acestă cauză au vrut să-i mulţumească şi au făcut un spectapcol pentru noi elevi“, a spus Rodica Dumitru, mama uneia dintre fetiţele care a intrat acum în ciclul gimnazial.

Multumiţi şi nemulţumiţi


Majoritatea părinţilor sunt la începutul acestui an şcolar mulţumiţi de ceea ce asigură şcoala din punct de vedere al siguranţei elevilor, dar sunt îngrijoraţi de schimbările care ar trebui să apară în sistemul de învăţământ în acest an. „ Eu sunt foarte mulţumiută că şcoala a impus uniforma. Se face o distincţie clară întere elevii acestei şcoli şi cei care nu învaţă aici. Şcoala oferă protecţie dar nu ştim ce schimbări vor mai apărea până la sfârşitul anului“, a spus Cornelia Andreiu, mama unui copil de generală.


Alba Iulia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite