Emilian Achim este actor principal într-un film HBO alături de Silviu Prigoană şi Adriana Bahmuţeanu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Emilian Achim a preluat de la tatăl său pasiunea pentru fotografie şi a transformat-o într-o afacere profitabilă. A început să facă fotografii imediat după Revoluţie.

„Prima dată mergeam vornic la nunţi şi, în paralel, făceam şi fotografii. În urmă cu 15 ani, mi-am luat prima cameră video şi am început şi filmări de nunţi”, povesteşte Emilian Achim.

A filmat peste 500 de nunţi

Absolvent al şcolii de artă video-cinematografică şi digitală, s-a perfecţionat în permanenţă, a investit şi investeşte în aparatură profesională. „Cam din anul 2003 am trecut la profesionişti. Mi-am făcut un studio şi am investit aproximativ un miliard de lei vechi în aparatură, în soft şi în programe. Asta pentru că îmi place ceea ce fac, pentru că fac din pasiune şi din convingere”, afirmă specialistul în foto-video.

A filmat şi fotografiat peste 500 de nunţi, cu tradiţii şi obiceiuri. „Îmi ia totul cam o săptămână. Colaborez foarte bine cu mirii. Îi întreb ce vor, începând de la efecte, generice, mixaje şi terminând cu artificii de final şi coloana muzicală”, explică Emilian Achim. Calitatea serviciilor l-au făcut cunoscut până dincolo de graniţele judeţului şi afacerea îi merge bine.

Are deja luate pe anul în curs 30 de nunţi şi alte 15 pentru anul viitor. „DVD-ul şi fotografia te recomandă cel mai bine. Cine crede că mă laud, să intre pe site-ul www.videoachim.ro şi se va convinge”, afirmă expertul în filmări şi fotografie.

Filmul a fost difuzat la toate canalele HBO din lume

Dar satisfacţia cea mai mare pe care a trăit-o în domeniul în care activează o reprezintă rolul principal pe care l-a jucat într-un film documentar difuzat pe întreg mapamondul de HBO. „Pot să spun că cea mai mare realizare a mea a fost filmul „Nunţi, muzici şi casete video”, făcut împreună cu regizorul Tudor Giurgiu (fost director la TVR), Institutul de Film şi HBO România. A fost titrat şi difuzat la toate canalele HBO din lume. A fost o bucurie pentru mine să fiu actorul principal în acest film”, ţine să precizeze Emilian Achim.

image

Pelicula respectivă are ca principală tematică activitatea oamenilor din spatele nunţilor, mai precis cum se organizează astfel de evenimente, cum se filmează, cum se realizează o şedinţă fotografică, adică exact profesia interlocutorului nostru. În filmul  respectiv, a avut prilejul să joace alături de Silviu Prigoana şi Adriana Bahmuţeanu, distribuiţi în rolul mirilor, precum şi cu fraţii Cucui din Braşov, care deţin cea mai importantă firmă de impresariat şi filmări video din ţară.

„Am spus că cea mai mare realizare profesională a mea este acest film, dar pe plan sentimental cea mai mare realizare a mea este familia. Pentru mine familia este şi va fi pe primul loc. Nu concep viaţa fără familia mea”, ne destăinuie Emilian Achim.

Ce-i place: „Tot timpul liber îl ocup cu filmări, prelucrări,  cu arta fotografică. Colaborez cu 5 amatori, cărora le prelucrez profesional filmările. La oameni apreciez onestitatea şi bunul simţ. Apreciez persoanele care se ţin de cuvânt şi îi respectă pe cei din jur.”

Ce nu-i place: „În primul rând, detest minciuna şi demagogia, invidia şi lăcomia. Mă dezamăgeşte tineretul din ziua de astăzi care nu mai ştie să se distreze. În afară de spirtoase, tării şi diverse energizante, nu ştie nimic altceva.”

Vă perfecţionaţi permanent în filmările de nunţi?
E.A.: „Pe zi ce trece sunt mult mai subtil, mai rafinat. Îmi fac meseria, nu deranjez cu prea multe întrebări. Nunta e un moment unic în viaţă şi trebuie un ochi avizat de profesionist care să filmeze momentele frumoase, pentru a rămâne o amintire de neuitat de-a lungul anilor. Vreau să vă spun că am fost printre primii din Alba care a trecut de la formatul standard, de la casete, pe format DVD. Mai nou, am început şi cu format HD (high-definition). Încă lumea nu e cam receptoare la aşa ceva, dar sunt sigur că pe viitor îşi va schimba optica.“

Data naşterii: 8 august 1971, Zlatna
Educaţie: Facultatea de istorie din cadrul Universităţii „1 Decembrie 1918” Alba Iulia
Starea civilă: căsătorit, o fetiţă – Rebeca Maria, de 3 ani şi jumătate.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite