Emil Boc a inaugurat lucrările la autostrada Sibiu-Orăştie FOTOGALERIE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Emil Boc şi ministrul Anca Boagiu pe şantierul viitoarei autostrăzi
Premierul Emil Boc şi ministrul Anca Boagiu pe şantierul viitoarei autostrăzi

La inaugurrea oficială a lucrărilor la autostrada Sibiu-Orăştie au participat  atât premierul Emil Boc, cât şi ministrul Transporturilor, Anca Boagiu. Tronsonul va ţine loc şi de centură ocolitoare a Sebeşului.

Organizarea de şantier a fost amenajată la Lancrăm, lângă oraşul Sebeş, judeţul Alba. Inaugurarea lucrărilor a avut loc marţi, în prezenţa premierului Emil Boc şi a ministrului Transporturilor, Anca Boagiu.

„Inaugurarea acestui nou tronson de autostradă arată că politica guvernului orientata spre investitţi a fost una corectă", a spus Emil Boc.Premierul a mai adăugat că „până la sfarsitul acestui an, Romania va avea inca 122 de kilometri de autostradă, remarcând tototdată că "fosta guvernare a inaugurat numai cinci kilometri de autostradă".

Emil Boc şi Anca Boagiu pe şantierul de la Lancrăm, judeţul Alba

Click pe fotografii pentru FOTOGALERIE

Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, a ţinut să precizeze pentru "cei care nu vor să vadă realitatea de astăzi" ca în România se construiesc, la ora actuală, peste 434 de kilometri de autostradă.

Termen de finalizare lucrări: aprilie 2013

"Sunt în construcţie 434 de km de autostradă, care creează în România circa 19.000 de locuri de munca. În total, România va avea 834 de kilometri de autostradă", a mai spus Anca Boagiu.

Tronsonul de autostradă Sibiu -Orăştie va ţine loc şi de şosea de centură pentru municipiul Sebeş, sufocat de traficul auto. Potrivit autorităţilor, lucrarile la tronsonul Sibiu-Orăştie ar trebui finalizate până în aprilie 2013. Va avea o lungime de 82 de kilometri, iar costurile sunt estimate la  700 de milioane de euro. 85% din bani vin de la Uniunea Europeană.

Amplasamentul lucrării  străbate trei judeţe, respectiv Hunedoara, Alba şi Sibiu. Va include varianta ocolitoare a oraşului Sebeş, pe o lungime de  7 kilometri, dar şi  drumul de legatură la autostradă pentru centura Sibiului, în lungime de aproximativ 5 kilometri.

Proiectul de construcţie al tronsonului Sibiu-Orăştie  face parte din coridorul IV Paneuropean, care începe la Nurenberg (Germania) şi continuă pe ruta Praga-Viena-Bratislava-Budapesta. În România, va trece prin Nădlac, Arad, Deva, Orăştie, Sibiu, Bucureşti, Feteşti şi Constanţa. Traseul va ajunge până la Istanbul.


Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite