Emil Boc la Alba Iulia: „Legea de combatere a etnobotanicelor va fi după model polonez“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Emil Boc în timpul discuţiilor cu prefecţii
Premierul Emil Boc în timpul discuţiilor cu prefecţii

Premierul Emil Boc a susţinut la Alba Iulia că legea de combatere a etnobotanicelor va fi una din urgenţele sesiunii din această toamnă.

Emil Boc a primit în timpul întâlnirii cu prefecţii de la Alba Iulia mai multe semnale legate de consumul de etnobotanice. Premierul a precizat că legea este în fază finală la Parlament.

„Din nefericire, acest fenomen în continuare este în plină desfăşurare şi va fi unul din urgenţele sesiunii din această toamnă, pentru ca această lege să fie adoptată după modelul polonez, pentru a pune sub control fenomenul etnobotanicilor, pentru sănătatea copiilor noştri, pentru sănătatea familiilor noastre şi pentru noi ca societate, de a ţine acest fenomen extrem de periculos sub control“, a precizat Emil Boc, la sfârşitul întâlnirii cu prefecţii.

Modelul polonez la care făcea referire Boc este considerat de specialişti singurul din Uniunea Europeană care a fost apreciat ca fiind eficient şi compatibil cu standardele europene.

Alba Iulia găzduieşte la sfârşitul săptămânii în curs,  reuniunea Asociaţiei Prefecţilor şi Subprefecţilor din România. În cadrul întâlnirii vor fi discutate teme importante  cu conducerea Ministerului Administraţiei şi Internelor.

Unul dintre subiectele analizate va fi şi cel legat de regionalizarea României. „Decizia reorganizării este în primul rând politică în acest moment, nu de natură strict tehnică. Decizia este politică. Opiniile prefecţilor- sigur, sunt trimise la MAI. Dar ea trebuie deblocată la nivel politic această discuţie despre reorganizare. Sperăm ca în această toamnă ea să fie făcută“, a încheiat premierul.




Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite