Emil Boc a plecat resemnat din Alba. Mircea Hava rămâne în tabăra lui Blaga

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele PDL, Emil Boc, şi echipa de susţinători de la centru nu au reuşit să fie prea convingători în faţa liderilor marcanţi ai Partidului Democrat Liberal Alba. Preşedintele organizaţiei, Mircea Hava, rămâne  susţinătorul lui Vasile Blaga.

Emil Boc a ajuns  la Alba Iulia vineri seara,  însoţit de o echipă puternică de susţinători din partid. Pe lângă Elena Udrea, au fost prezenţi preşedintele Camerei Deputaţilor, deputatul Roberta Anastase, şi miniştrii Traian Igaş (Administraţie şi Interne), Daniel Funeriu (Educaţie)  şi Gheorghe Flutur. Întâlnirea liderilor de la centru cu membrii Organizaţiei PDL Alba  a avut loc la Traseul celor trei Fortificaţii, din Cetatea Alba Carolina,  cu uşile închise.

Întrebat despre susţinerea organizaţiei PDL Alba în cadrulul campaniei pentru alegerile interne din partid, Boc a punctat scurt: „Singura certitudine este atunci, când merge omul să pună biletul în urnă“, a declarat Emil Boc.

Hava: „Nu o să dau cu capul de grindă“

Chiar dacă părea uşor resemnat, liderul PDL nu şi-a ascuns simpatia faţă de Mircea Hava, pe care l-a catalogat drept „unul dintre cei mai performanţi preşedinţi de oraganizaţie PDL din ţară “, a completat Boc.

Mircea Hava a descris în termeni pozitivi dezbaterile din timpul prezentării moţiunii, iniţiată de Emil  Boc pentru alegerile din PDL.

„Nimeni nu vrea să execute pe nimeni. Discursul preşedintelui Boc a fost unul ponderat, nu a încercat să mă convingă de nimic, am discutat ca între colegi. M-am simţit şi bine, mi-am dat seama că reprezint ceva în partid, şi pentru o moţiune şi pentru cealaltă.  Un lucru e sigur, eu am semnat pentru moţiunea Blaga şi îmi păstrez opţiunea.  Unii ar zice «Chiar dacă ai să dai cu capul în grindă?». Nu o dau cu capul în grindă.  În plus, moţiunea lui Blaga reprezintă un start în PDL, de care este nevoie. În rest, sunt mulţi în partid care nu fac multă treabă, dar care vorbesc mult şi degeaba“, a spus pe un ton optimist Mircea Hava.

Contracandidaţii lui Emil Boc  la şefia PDL sunt Vasile Blga şi Theodor Paleologu.

Delegaţia organizaţiei din Alba la Congresul partidului, ce se va desfăşura în perioada 14- 15 mai la Bucureşti, va cuprinde 36 de persoane.

Alba Iulia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite