Elevi din Alba Iulia premiaţi pentru mersul pe jos sau cu bicicleta

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şcolarii claselor a III-a şi a IV-a vin în această săptămână la şcoală pe jos, cu bicicleta sau cu rolele. Fiecare elev va fi recompensat cu buline colorate ce vor fi aplicate pe un baner uriaş amplasat la intrarea în şcoală. Proiectul se derulează şi într-o şcoală din Bucureşti. 

Un număr de 115 elevi ai claselor a III-a şi a IV-a de la Şcoala cu clasele I-VIII „Mihai Eminescu“ din Alba Iulia participă pe parcursul întregii săptămâni la proiectul „Traffic Snake Game“ (Jocul şarpelui în trafic) - În siguranţă şi prietenos, pentru mediu la şcoală! Proiectul face parte din programul „Inteligent Energy Europe 2008“ şi este organizat de Asociaţia pentru Tranziţia Urbană (ATU) din Bucureşti, în parteneriat cu ISJ Alba şi Primăria Alba Iulia.

Spre şcoală, pe jos, cu bicicleta sau rolele

Şcoala „Mihai Eminescu“ din Alba Iulia şi Şcoala nr. 56 din Bucureşti sunt unităţile în care asociaţia derulează concomitent în această perioadă proiectul „Jocul şarpelui în trafic“. Prin acest proiect se încearcă stimularea elevilor din clasele primare să meargă către şcoală pe jos, cu bicicleta sau cu mijloacele de transport în comun. „În timpul Traffic Snake Game, fiecare elev care vine la şcoală folosind un mijloc de transport durabil primeşte o bulină colorată. Toate acestea, în funcţie de clase, sunt colectate pe banner-ul Traffic Snake Game, amplasat la intrarea în şcoală. Scopul este de a acoperi şarpele cu cât mai multe buline“, a spus sociologul Simona Zărnescu, reprezentantul ATU Bucureşti.

Aceasta a precizat că la sfârşitul săptămânii trecute a avut deja o primă întâlnire cu elevii şcolii din Alba Iulia, iar părinţii au fost informaţi printr-o scrisoare despre jocul derulat, fiindu-le cerut acordul.  „Acordul părinţilor este una dintre condiţii, pentru că ne dăm seama că este importantă siguranţa copilului. Intenţionăm să facem cu sprijinul Poliţiei, şi câteva lecţii cu copiii despre siguranţa circulaţiei cu bicicleta în trafic“, a mai spus Simona Zărnescu.

Şcolari încântaţi

Elevii celor trei clase a III-a şi a două clase a IV-a de la Şcoala Mihai Eminescu din Alba Iulia sunt aşteptaţi în fiecare dimineaţă de către învăţătoare, care le vor acorda buline în funcţie de mijlocul de deplasare pe care îl vor folosi. Pentru că vor veni pe jos vor primi o bulină albastră, cu mijloc de transport în comun, o bulină galbenă, bicicliştii vor fi recompensaţi cu o bulină roz, iar elevii ce preferă rolele sau skateboard-ul cu o bulină roşie. Pe data de 1 iunie, clasa care va strânge cât mai multe buline va fi recompensată. Elevii activi vor primi echipamente sportive şi alte premii surpriză.

„Este o iniţiativă bună mai ales că în acest fel înţeleg de ce e important să circule corespunzător şi să fie atenţi pe stradă.  Este bine că tinerii învaţă să fie activi. Copilul meu este mai mare dar cred că şi pentru el ar fi dstractivă o astfel de activitate. Fiul meu nu participă la concurs dar cu siguranţă va merge şi el la marşul bicicliştilor, care am înţeles că va fi organizat vineri“, a spus Mariana Funariu, mama unui băiat de clasa a VII-a.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite