Elevii cugireni au luat cu ei în Franţa 5 litri de apă pentru un concurs şcolar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Timp de o săptămână, o echipă a Colegiului Naţional David Prodan din Cugir se află la Montpellier, Franţa unde, în perioada  8-15 mai, are loc a patra mobilitate a proiectului multilateral Comenius, „Apa între abundenţă şi raritate“ finanţat de comunitatea europeană.

Echipa colegiului cugirean, formată din 16 elevi au luat cu ei câte 5 litri de apă de la izvoarele din Cugir şi de la robinet, precum şi 5l de apă minerală. „Fiecare ţară participă cu eşantioane de apă la un concurs, pe care noi avem convingerea că îl vom câştiga,“ a precizat viceprimarul Cugirului, Rodica Florea.

Potrivit acesteia, elevii cugireni, alături de elevii liceelor partenere, „Georges Pompidou” din Castelnau-le-Lez (Franţa) şi Instituzione di instruzione classica ed artistica din Aosta (Italia), vor prezenta produsele finale, în condiţiile în care  proiectul „Apa între abundenţă şi raritate” va fi încheiat în septembrie.

„Vom participa la ore de curs la liceul “Georges Pompidou”, de asemenea, vom discuta, vom prezenta, vom analiza şi vom juriza produsele finale înainte de a fi trimise agenţiilor Socrate şi Comunităţii Europene. Aceste produse finale se referă la un blog creat de elevii  Colegiului Naţional "David Prodan”, un film realizat de cei trei parteneri care cuprinde trei capitole, Apa prieten, Apa fals prieten şi Apa duşman, o revista tipărită în Italia şi care va apărea într-un tiraj de 1000 exemplare”, precum şi alte materiale artistice, a declarat coordonatorul proiectului, profesoara Rodica Florea.

Proiectul Multilateral Comenius, “Apa între abundenţă şi raritate” a fost aprobat de câtre Comisia Europeana începând cu 1 septembrie 2008 şi se va desfăşura până la 1 septembrie a.c.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite