Firme virtuale din Alba Iulia la Târgul Internaţional de la Praga

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elevii Colegiului Economic, implicaţi în proiectul firmelor de exerciţiu
Elevii Colegiului Economic, implicaţi în proiectul firmelor de exerciţiu

Cinci firme de exerciţiu vor reprezenta săptămâna viitoare Colegiul „Dionisie Pop Marţian“ la Târgul internaţional de la Praga. Premii pentru cel mai bun negociator, cel mai mare număr de tranzacţii şi cea mai mare valoare a vânzărilor.

Elevii Colegiul Economic „Dionisie Pop Marţian“ din Alba Iulia îşi dovedesc talentul în afaceri încă de pe băncile liceului. Un număr de 540 de elevi ai claselor a XI-a şi a XII-a sunt beneficiari ai proiectului „Firma de exerciţiu - rampă de lansare în carieră!“.

Ei au înfiinţat şi dezvoltat societăţi comerciale virtuale pe care le-au prezentat până acum la două Târguri ale firmelor de exerciţiu, unul la Bratislava în Slovacia şi celălalt la Celje în Slovenia. Săptămâna viitoare, 20 de elevi vor lua parte la un alt târg internaţional, desfăşurat în Cehia.

Experienţă unică

În cadrul proiectului „Firma de exerciţiu - rampă de lansare în carieră!“, la Colegiul Economic „Dionisie Pop Marţian“ a avut ieri loc premierea echipelor cu cele mai bune rezultate, în urma participării la Târgul Internaţional de la Celje, Slovacia. Dintre cele cinci firme prezente, au obţinut rezultate deosebite firmele virtuale D’ales, Aurul Apusenilor şi Hotel Kapital. „Suntem o firmă de comercializare a materialelor sportive. Ne-am ocupat de amenajarea standul şi de obţinerea articolelor. Experienţa din Slovenia este un pas în carieră. Am avut ocazia de a vedea cum îşi organizează ceilalţi tineri activitatea. Mi-a plăcut foarte mult firma de suveniruri a colegilor din Slovenia“,a spus Alexandra Pecoşan, elevă în clasa a XII C, administrator al D’ales SRL. Eleva a precizat că deşi firma este virtuală, se lucrează cu documente reale.

Aurul Apusenilor a prezentat produse specifice zonei. „Am prezentat elemente de artă meşteşugărească, respectiv crearea cămăşilor din in şi produse din bucătăria tradiţională, sărmăluţe, caltaboş, vin şi ţuică“, a spus Bianca Muntea, din clasa A XI-a D. Managerul Hotelului Kapital îşi doreşte pe viitor propria afacere. „A fost o experienţă unică. Cred că mă voi îndrepta spre domeniul serviciilor, activităţi hoteliere, şi de ce nu, chiar coordonarea unei pensiuni“, a spus Nicoleta Anghel, din clasa a XI-a B. S-au premiat cu 300 lei cel mai bun negociator, cel mai mare număr de tranzacţii şi cea mai mare valoare a vânzărilor.  

Cinci firme de exerciţiu prezente Praga

Un număr de 20 de liceeni, alături de profesorii coordonatori vor participa în perioada 23-26 martie la Târgul internaţional al firmelor de exerciţiu ce se va desfăşura în Cehia, la Praga. La acest târg, elevii de la Colegiul economic vor participa cu cinci firme virtuale. Yume Tour SRL, este o agenţie tour-operator, iar firma Xieco comercializează produse cosmetice şi oferă maşini în leasing. D’Ecoart, Funky şi Wedding SRL au ca şi profil de activitatea organizarea de evenimente şi decoraţiuni interioare.

„Un rezultat imediat constă în formarea şi dezvoltarea unui spirit antreprenorial al elevilor, ceea ce va uşura absorbţia lor la terminarea studiilor pe piaţa muncii“, profesor Ramona Cucea, coordonatorul proiectului.

Proiectul „Firma de exerciţiu-rampă de lansare în carieră!“ este cofinanţat de Fondul Social European prin programul operaţional sectorial de dezvoltare umană „Investeşte în oameni“. Valoarea fondurilor nerambursabile este de 736.073 lei.

Alba Iulia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite