Elevii unui liceu economic din Alba Iulia au găsit soluţia la recesiune. O combat virtual

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proiectul derulat de liceenii de la Colegiul Economic „Dionisie Pop Marţian“ din Alba Iulia  s-a concretizat în înfiinţarea a 28 de firme de exerciţiu virtuale. Elevii au învăţat să facă tranzacţii şi să presteze servicii.

Proiectul „Firma de exerciţiu–rampă de lansare în carieră!” a implicat 540 de elevi de la Colegiul Economic “„Dionisie Pop Marţian“ din Alba Iulia. În final, au fost înfiinţate 28  de firme de exerciţiu.

Societăţile înfiinţate de elevi funcţionează asemenea unor firme reale: desfăşoară activităţi economice, prestează servicii şi efectuează tranzacţii virtuale. Fiecare firmă de exerciţiu are în plamares în jur de 200 de tranzacţii online, într-un sistem naţional la care au acces doar tinerii implicaţi.

„Activitatea propriu zisă incepe prin încheierea de tranzacţii cu alte firme de exerciţiu din ţară şi străinătate. Acest lucru presupune o bună cunoaştere a legislaţiei contabile în vigoare. Periodic este prevazută  o rotatie a cadrelor didactice, astfel ca fiecare elev va trece prin toate departamentele firmei, lucru ce îl va ajuta să dobandească competenţe din fiecare domeniu“, precizează Ramona Cucea, manager de proiect.

Pe parcursul celor doi ani de punere în practică  a proiectului, 150 de liceeni au participat  activ la 8 târguri internaţuinale de profil, de unde s-au întors tot cu atâtea premii. Competiţia s-a adresat aşa-ziselor firme create de elevii din liceele economice. Câştig de cauză au avut cei cu un număr mare  de tranzacţii online, care au avut materialele promoţionale bine structurate şi au dat dovadă de originalitate în  promovarea pe piaţa virtuală de specialitate.

Proiectul a fost finanţat din fonduri structurale europene prin Programului Operaţional Sectorial „Dezvoltarea Resurselor Umane“.

„La final de proiect, putem vinde reţeta: lucru în echipă, cunoaştere, dialog, implicare, colaborare, recunoaşterea contribuţiilor participanţilor şi satisfacţia realizării unor lucruri practice. La toate se adaugă generos participarea publică şi succesul este garantat“, susţine Ramona Cucea, manager de proiect, profesor dde discipline economice  în cadrul Colegiului “„Dionisie Pop Marţian“.


Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite