Elevii din Italia, interesaţi de Cetatea Alba Iulia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei liceeni din Italia s-au întâlnit în această dimineaţă cu oficialităţile locale din Alba Iulia.Aceştia au fost primiţi de viceprimarii Paul Voicu şi Ioan Bogăţan. Vizita face parte din cadrul unui parteneriat de înfrăţire între comunităţile din Alba Iulia şi Alessandria.

Riccardo Gordoni, Rossela Pagotto şi Alin Moraru au fost selectaţi în urma unui concurs pe teme din trecutul istoric al României derulat de „Istituto Per La Cooperazione Allo Sviluppo” (ICS) din Alessandria.

Riccardo Gordoni, de 18 ani, a prezentat o lucrare inedită care a avut-o în prim plan pe scriitoarea Herta Muller, iar Rossela Pagotto a realizat un desen cu Mănăstirea Putna. Alin Moraru, de 19 ani, a plecat de la vârsta de şapte ani în Italia. El a realizat o lucrare despre imigraţia italienilor în România şi imigraţia actuală a românilor în Italia. Elevii au fost însoţiţi de Lorenzina Zulato, reprezentanta ICS. Aceştia s-au declarat încântaţi de Cetatea Alba Carolina.

Colaborare pentru copii cu deficienţe

Alessandria, oraş înfrăţit cu Alba Iulia, prin intermediul „Istituto Per La Cooperazione Allo Sviluppo” şi Primăriei Municipiului Alba Iulia a început un proiect de cooperare cu Centrul pentru copii cu dizabilitati ACAS.

Obiectivul este de a îmbunătăţii serviciile oferite copiilor cu dizabilităţi. În Alessandria au fost organizate activităţi sportive de solidaritate de pe urma cărora s-au strâns fonduri destinate Centrului ACAS. Acţiunea umanitară numită Str. Alessandria a strâns în jurul acestui proiect 6300 de participanţi dintre care 700 de copii din învăţământul primar.

„Toţi cei ce au participat la aceste acţiuni au dorit să sublinieze legătura de prietenie şi solidaritate dintre cele două oraşe înfrăţite. În urma rezultatelor extrem de motivante, Primăria Alessandria şi ICS au hotărât ca şi ediţia din 2011 a Str. Alessandria să fie dedicată continuării proiectului dezvoltat cu Centrul ACAS, tocmai din dorinţa de a întări legăturile dintre cele două oraşe înfrăţite“, a spus Mihai Coşer, purtătorul de cuvânt al primăriei Alba Iulia.

Acesta a precizat că în luna luna octombrie a acestui an, ICS va trimite la Alba Iulia un medic pediatru şi coordonatorul unui centru pentru persoane cu dizabilităţi pentru cunoaşterea problematicii sociale cu care se confruntă Centrul pentru Copii ACAS şi Serviciul  de Asistenţă Socială al primăriei.



Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite