Elena Udrea pe Facebook despre Cetatea Alba Iulia: „Un loc pur şi simplu minunat“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Tursimului, Elena Udrea, a postat pe pagina personală de pe reţeaua de socializare Facebook mai multe fotografii realizate în urmă cu o săptămâna la Alba Iulia, în incinta Hotelului Medieval şi a Traseului celor Trei Fortofocaţii.

Elena Udrea a ajuns la Alba Iulia în calitate de susţinător al premierului Emil Boc, în demersul acestuia de a fi reales la conducerea PDL. Întâlnirea cu membrii PDL Alba a avut loc la Hotelul Medieval, unde presa nu a avut acces. Ministrul descrie fotografiile, destul de slabe din punct de vedere calitativ, cu aprecieri pozitive la adresa Cetăţii din Alba Iulia.

image

„Am ajuns la Alba Iulia, la Cetate. Ce loc minunat! Prin efortul primarului s-a reuşit reabilitarea cetăţii construite în stil Vauban pe la 1700. A atras fonduri europene din POR, prin programul de dezvoltare a infrastructurii turistice am finanţat de la MDRT în ultimii doi ani reabilitarea castrului roman, a adus finanţare privată şi fonduri locale. Şi acum sute de mii de turişti vizitează aceasta cetate. Ei sunt primiţi şi cu un spectacol special de schimbare a gărzii şi salve de tun. Minunat! Turismul nu se poate dezvolta fără implicarea autorităţii locale oricât mi-aş dori eu şi orice aş face. Acesta este un exemplu de proiect de succes în jurul căruia am putea construi un circuit turistic al cetăţilor transilvănene“, afirmă Elena Udrea în descrierea unei fotografii în care apare alături de unul dintre membrii gărzii Cetăţii şi Teodor Paleologu.

Cu toate aprecierile pozitive, Elena Udrea nu l-a putut atrage atunci pe primarul Mircea Hava în tabăra lui Emil Boc. Liderul PDL Alba a rămas fidel lui Vasile Blaga, alegere care s-a dovedit până la urmă necâştigătoare.

image

Elena Udrea mai spune despre Cetatea Alba Iulia că este un „loc pur şi simplu minunat“. „Schimbarea gărzii este un ritual care pur şi simplu de cucereşte şi te trimite înapoi în timp într-o epocă de vis, o epocă de mult trecută. O experienţă care poate fi retraită chiar şi acum de către vizitatorii cetătii din Alba Iulia“, afirmă ministrul Turismului.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite