Efectele secetei în Alba: un sfert din cultura de porumb este distrusă în totalitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prețul alimentelor e în creștere
Prețul alimentelor e în creștere

Seceta face ravagii în Alba. Peste 75% din culturile agricole din judeţ cultivate în primăvara acestui an sunt afectate de lipsa ploilor. Un sfert din culturile de porumb sunt distruse în totalitate.

Aproape 48.000 de hectare înregistrează pierderi importante din punct de vedere a producţiei. Astfel, agricultorii vor recolta de pe această suprafaţă o producţie mai mică cu peste 30 la sută.

Cele mai afectate sunt culturile de porumb, unde peste 7.000 de hectare, adică aproximativ un sfert din suprafaţa totală are un grad de dăunare de 100 la sută. Din această suprafaţă, doar jumătate este asigurată. Printre culturile afectate în proporţie de peste 30 la sută se mai numără cele de cartofi, cu peste 5.500 de hectarea compromise, respectiv floarea soarelui şi grâu, cu mai mult 900 de hectare afectate.

image

„Am discutat cu colegii din teritoriu, au trecut la recoltarea porumbului pentru a nu-l pierde în totalitate. Este singura posibilitate să îl valorifice. Şi celelalte culturi sunt afectate, dar porumbul este cel mai grav”, a spus Nicolae Budrală, directorul Direcţiei Agricole Alba.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite