Economistul Cornel Suciu desemnat de UNPR Alba candidat pentru un post de senator

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cornel Suciu (stânga) alături de Cristian Diaconescu
Cornel Suciu (stânga) alături de Cristian Diaconescu

Surpriză la UNPR Alba. Economistul Cornel Suciu a fost desemnat candidat al partidului la Senat, în detrimentului senatorului în funcţie Nicolae Dobra, venit de la PDL înainte de alegerile locale.

Cornel Suciu, director adjunct la DGFP şi fost preşedinte al UNPR Alba, a avut şase voturi în structura de conducere a organizaţiei judeţene, în timp ce Nicolae Dobra a înregistrat cinci voturi.

UNPR Alba are un colegiu senatorial rezervat în cadrul USL. Este vorba despre colegiul nr. 2, Sebeş - Blaj - Aiud - Ocna Mureş. Dacă rămâne în final candidat al UNPR, Cornel Suciu ar urma să se "bată" pentru fotoliul de senator cu Alexandru Pereş, candidatul PDL.

Nicolae Dobra mai speră să rămână candidat după decizia finală care se va lua de conducerea centrală a partidului. A trecut de la PDL la UNPR înainte de alegerile locale pentru a candida la Primăria Sebeş. Decizia a fost una neinspirată având în vedere că UNPR a avut la Sebeş doar 300 de voturi.

Nicolae Dobra este al treilea parlamentar în funcţie care nu este dorit de organizaţia judeţeană a partidului pentru o nouă candidatură, după Călin Potor (PNL) şi Radu Coclici (PSD). pentru a putea candida, Cornel Suciu  va fi nevoit să se suspende din funcţia de conducere pe care o ocupă în cadrul Direcţiei de Finanţe Publice.

Alba Iulia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite