Alba Iulia: Premiul EDEN 2009, expus la Târgul de Turism al României

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alba Iulia: Premiul EDEN 2009, expus la Târgul de Turism al României
Alba Iulia: Premiul EDEN 2009, expus la Târgul de Turism al României

Judeţul Alba este prezent la Târgul de Turism al României, desfăşurat în perioada 15 – 18 octombrie 2009 la Romexpo Bucureşti. Cu această ocazie a fost expus şi premiul EDEN 2009 acordat Parcului Natural Apuseni, la Bruxelles, în 8 octombrie, ca destinaţie turistică de excelenţă.

La Gala Premiilor EDEN 2009 au participat şi Marin Vîrciu - primarul comunei Gârda de Sus, Lucian Docea - şeful Serviciului de Turism din cadrul Consiliului Judeţean Alba şi Nicolae Furdui Iancu - „ambasador EDEN 2009” pentru România, alături de Alin Moş – direictorul Parcului Natural Apuseni.

Lucian Docea a declarat că invitaţia de participare s-a datorat contribuţiei pe care a avut-o administraţia din judeţul Alba la promovarea şi dezvoltare destinaţiilor din Parcul Natural Apuseni.

Clip filmat la Gheţarul de la Scărişoara


„Pe lângă momentul decernării acestui premiu au mai fost organizate ziua europeană a turismului şi forumul european de turism. Pe tot parcursul manifestării, judeţul Alba şi Parcul Natural Apuseni au avut un stand de prezentare a ofertei turistice”, a spus Lucian Docea.

Au fost prezentate, în special, Peştera Gheţarul de la Scărişoara, Târgul de Fete de pe Muntele Găina, Parcul Natural Apuseni, plus alte destinaţii turistice din Alba. Filmul de promovare a Parcului, cu durata de trei minute, ce va fi prezentat pe televiziuni europene şi va fi postat pe site-ul www.edenineurope.eu, a fost filmat în cea mai mare parte pe teritoriul comunei Gârda de Sus, respectiv în zona Gheţarului de la Scărişoara.

Gârda de Sus, magnet pentru turişti

Zona comunei Gârda de Sus este vizitată anual de aproape 100.000 de turişti, cei mai mulţi alegând să vadă şi al doilea gheţar subteran ca mărime din Europa. Pe lângă acesta mai pot fi vizitate multe alte atracţii turistice şi se pot petrece sejururi de neuitat în cel mai pur stil tradiţional românesc.

Zona a fost împânzită de pensiuni, care oferă cazare pentru toate buzunarele. Cel mai ieftin preţ pleacă de la suma de 50 de lei pentru o noapte de cazare într-o cameră cu două paturi.

Parcul Natural Apuseni se întinde pe o suprafaţă de 76.000 de hectare, pe trei judeţe: Bihor, Alba şi Cluj. Printre obiectivele de pe teritoriul parcului amintim Pestera Valea Rea, Cetăţile Ponorului, Gheţarul Focul Viu, Peştera Urşilor, Valea Boga, Cetaţile Radesei, Cheile Someşului Cald, Săritoarea Bohodei.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite