Dumitru Danciu: "Îmi place totul la oraşul Alba Iulia"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dumitru Danciu, preşedintele al Federaţiei Române de Karate „Nipon Budo“
Dumitru Danciu, preşedintele al Federaţiei Române de Karate „Nipon Budo“

Deţinător al centurii negre cu 6 Dan, Dumitru Danciu a înfiinţat, împreună cu Simion Băluţă, Clubul „Gemina” de karate, club care a crescut campioni naţionali, balcanici, europeni şi mondiali. A început cu judo, pe când era în anii de liceu, dar nu îl atrăgea în mod deosebit pentru că i se părea prea brutal.

Aşa că la Timişoara, în perioada studenţiei, a trecut la karate. Dumitru Danciu şi Simion Băluţă au înfiinţat Federaţia Română de Karate „Nipon Budo“, sub tutela căreia s-a desfăşurat recent la Alba Iulia campionatul naţional rezervat acestui sport. Dumitru Danciu este preşedintele federaţiei, iar Simion Băluţă vicepreşedinte.

Alba Iulia frumoasă: „Vă spun cu sinceritate că îmi place totul la oraşul Alba Iulia. Curăţenia, liniştea, oamenii, absolut totul îmi place. Puteam rămâne asistent universitar la Timişoara, dar am renunţat pentru a mă întoarce în Alba Iulia.”

Alba Iulia urâtă: „Aş vrea să văd o mai multă preocupare a instituţiilor abilitate în ideea atragerii de investitori în oraşul nostru şi, implicit, de înfiinţare a noi locuri de muncă pentru albaiulieni. În privinţa aceasta, oraşul Sebeş este peste Alba Iulia.”


Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite