Drumurile din Alba, acoperite de zăpadă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Zăpada îngreunează circulaţia pe Bulevardul Ferdinand din Alba Iulia
Zăpada îngreunează circulaţia pe Bulevardul Ferdinand din Alba Iulia

Pe drumurile din judeţul Alba se circulă în condiţii de iarnă. La fel şi în municipiul Alba Iulia, unde la ora 9.00 străzile erau acoperite cu un strat de zăpadă de circa 3-4 cm.

Utilajele de deszăpezire fac faţă cu greu zăpezii. Ninge fără oprire de ieri noapte de la ora 22.00, iar stratul de zăpadă în judeţul Alba măasoară la munte peste 10 cm. „Avem 50 de utilaje de deszăpezire care intervin pe porţiunile de drum naţional din Alba. Am intervenit cu peste 500 tone de sare şi nisip începând cu noapte trecută“, e explicat Ovidiu Popa, directorul Secţiei Drumuri Naţionale Alba. Pe drumurile judeţene situaţia este aceeaşi. Toate drumurile din judeţ sunt acoperite cu zăpadă. „Am intervenit cu 50 de utilaje şi aproximativ 200 mc de material antiderapant. La aceată oră (n.r. 9.00) nu există drumuri blocate“, a spus Dan Popescu, directorul direcţiei Tehnice din cadrul Consiliului Judeţean Alba.

Străzile din Alba sunt acoperite cu zăpadă

Salprest, firma care se ocupă cu deszăpezirea drumurilor din municipiul Alba Iulia, a intervenit în cursul acestei dimineţi cu utilaje şi pluguri pentru deszăpezire. „Intervenim în cartierele Oarda şi Pâclişa, dar şi pe principalele artere din oraş. Avem în funcţiune 2 pluguri, iar în oraş intervenim cu sare. Ninsoare continuă face ca intervenţia noastră să fie aproape inutilă“, a declarat Pavel Cimpoieş, director adjunct la Salprest Alba.

Accident pe DN1

Urmările drumurilor acoperite de zăpadă nu s-au lăsat aşteptate. Un accident rutier grav s-a produs în această dimineaţă pe DN1, între localităţile Teiuş şi Aiud, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, dar şi a neatenţiei unui şofer. O persoană a decedat şi alte şase au fost rănite. 

Alba Iulia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite