Drum cu trei benzi la ieşire din Alba Iulia spre Zlatna. Investiţia este de 3,3 milioane euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şoferii din Alba Iulia şi cei care vor să ajungă în oraş dinspre Zlatna vor circula pe un drum modernizat între oraş şi suburbia Miceşti începând cu toamna acestuia an. Proiectul de modernizare a şoselei, ce coincide cu DN 74, ce prevede extinderea la trei benzi de circulaţie, se află în fază avansată de execuţie.

Primarul Mircea Hava a spus a spus că termenul de finalizare a proiectului „Modernizare DN 74 de la KM 98+870 la KM 103+175, Strada Zlatnei şi Calea Moţilor Municipiul Alba Iulia, judeţul Alba“ în valoare de 3,3 milioane euro este în grafic. Porţiune între Alba Iulia şi intrarea în Miceşti va fi finalizată până în toamana anului 2012, urmând ca restul lucrărilor să fie încheiate cel mai târziu în martie 2013. Termenul final de execuţie a proiectului expiră în aprilie anului viitor.

"Cu foarte multe lucrări suntem trecuţi de 60%, de exemplu pistele de biciclete sunt la 52%, trotuare 62%, spaţii verzi 50%, reţele pluviale şi canalizare 98%. Lucrările sunt ample, complexe. Se lucrează sub trafic, suntem suprapuşi şi cu un alt proiect pe care îl avem pe Programul Operaţional Sectorial de Mediu. În zonă s-a introdus apa şi canalizarea“, a spus primarul Mircea Hava. Drumul va avea trei benzi de circulaţi. Primarul a spus că datorită reţelelor de canalizare şi apă nu s-a reuţit extinderea şoselei la patru benzi. Modul cum se va circula, respectiv pe care sens vor exista două benzii şi pe care doar una, va fi stabilit în colaborare cu Serviciul Rutier din IPJ Alba.

Proiectul de modernizare a DN 74 ieşirea din Alba Iulia spre Zlatna face parte din Planul Integrat de Dezvoltare Urbană a municipiului Alba Iulia, alături de alte şase proiecte de investiţii publice. Administraţia locală a mai prevăzut plantarea unor pomi de-a lungul şoselei, iar în Miceşti se preconizează introducerea tuturor reţelelor prin pământ, cu excepţia iluminatului public.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite