Drum blocat de avalanşe în Apuseni. Zăpada măsoara 8 metri, 400 de oameni sunt izolaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un drum judeţean din Munţii Apuseni, care face legătura între comuna Gârda de Sus şi satul Gheţari, este blocat circulaţiei ca urmare a cantităţilor mari de zăpadă căzute în zonă şi a avalanşelor de pe versanţi. Aproxiamtiv 400 de locuitori care locuiesc în câteva cătune din zonă sunt blocaţi

Drumul judeţean 750 este blocat în zona Cheilor Ordâncuşii. Stratul de zăpadă pe drum are o înălţime de aproximativ 7 - 8 metri, situaţie datorată şi avalanşelor de pe versanţi. În cătunele din zonă locuiesc aproximativ 400 de locuitori care, cel puţin deocamdată, nu pot ajunge în centrul comunei.

„Drumul a fost închis din cauza avalanşelor din zona cheile Ordâncuşa. Aici stratul de zăpadă ajunge la o înălţime de 7-8 metri. Utilajele noastre sunt în zonă pentru a îndepărta zăpada din drum. Sunt izolate 200 de gospodării“, a declarat viceprimarul din Gârda de Sus, Graţian Suciu.

Autorităţile au în plan să deschidă mai repede accesul pe Gârda Seacă, de unde se poate ajunge la localnicii izolaţi. Varianta are o distanţă de 9 kilometri şi ar putea fi deschisă în cursul zilei de marţi. Cât despre drumul judeţean blocat, estimarea nu poate fi făcută, având în vedere cantitatea foarte mare de zăpadă de pe carosabil.

În continuare există pericol de producere a unor noi avalanşe în zonă. În zona centrului de comună stratul de zăpadă măsoară 1 metru.

Alba Iulia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite