Alba Iulia: Droguri uşoare de vânzare într-un „magazin de vise”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alba Iulia: Droguri uşoare de vânzare într-un „magazin de vise”
Alba Iulia: Droguri uşoare de vânzare într-un „magazin de vise”

Ofiţerii antidrog au descoperit într-un magazin din centrul municipiului Alba Iulia un produs cu denumirea comercială de “ecstasy”, ce conţine pe lângă cofeină şi o substanţă activă “Ephedrine”. Substanţa este considerată precursor de droguri pentru care este necesară autorizare specială.

Având în vedere faptul că pentru produsele expuse spre vânzare nu existau documente de provenienţă a mărfii, comisarii Gărzii Financiare au aplicat o amendă în valoare de 4.000 lei, iar ofiţerii antidrog s-au sesizat din oficiu, pentru comiterea infracţiunii de “punere pe piaţă a substanţelor clasificate şi deţinerea de astfel de substanţ  fără autorizaţie”, urmând a fi sesizată şi Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Alba Iulia, unitate de parchet competentă pentru realizarea urmăririi penale.

La efectuarea controalelor s-a avut în vedere pericolul care îl reprezintă aceste produse, pentru consumul uman, cea mai recentă “victimă”  fiind un tânăr din comuna Meteş, judeţul Alba, în vârstă de 21 ani, care, în urma consumului prin fumat a unor astfel de substanţe, în noaptea de 30 spre 31 august 2009 a fost transportat, de urgenţă, la Spitalul Judeţean Alba, unde i s-au acordat îngrijiri medicale.

Ancheta la „magazinul de vise” Belvedere Ergoplant de pe strada Regina Maria din centrul municipiului Alba Iulia este în continuare în desfăşurare.

 

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite