Dozatorul de lapte din Sebeş rezistă şi pe timp de criză

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aparatul a fost montat la Sebeş de un fermier din Lancrăm şi a costat 8.000 de euro. Un kilogram de lapte de vacă proaspăt este 2,5 lei. Dozatorul este de alimentat în fiecrare dimineaţă, iar în unele zile chiar şi seara.

În urmă cu aproximativ un an de zile, proprietarii unei ferme de vaci din Lancrăm au avut o idee inedită. Au instalat în staţia de autobuz de pe strada Lucian Blaga din centrul oraşului Sebeş un dozator pentru lapte. Aparatul a costat 8.000 de euro şi a fost adus din Elveţia. Până în prezent a rămas singura iniţiativă de acest gen din judeţul Alba.

Cu toate că multe persoane s-au arătat sceptice la început, ideea a rezistat chiar şi pe timp de criză iar investiţia a fost recuperată aproape în totalitate. Cei care iau lapte zilnic de la dozator spun că acesta este foarte util mai ales la sfârşit de săptămână şi în zilele de sărbătoare când majoritatea magazinelor alimentare sunt închise.

Lapte proaspăt ambalat igienic

 „Ne-am dorit să vindem toată ziua lapte proaspăt într-un mod igienic. Aparatul corespunde din toate punctele de vedere standardelor impuse. Dozatorul l-am amplasat vis-a-vis de Judecătoria din Sebeş pe unde circulă mai multă lume“, a explicat Cristina Şcheau, proprietarul aparatului. Femeia spune că dozatorul nu aduce câştiguri mari, dar reprezintă un venit constant.

„Un kilogram de lapte la dozator este 2,5 lei. Nu am scumpit preţul de când e pus în funcţiune. Alimentăm o dată pe zi dimineaţa. Sunt şi zile când aducem lapte proaspăt şi după amiaza. Nu câştigăm mult după el dar e un venit constant“, a mai spus Cristina Şchiau. La o alimentare, aparatul primeşte cantitatea de 50 de litri de lapte. Vânzarea acesteia aduce un câştig de 125 de lei. În zilele când se face alimentarea de două ori, câştigul este de 250 de lei pe zi. Laptele este menţinut proaspăt la o temperatură constantă de 4,5 grade Celsius.

Iniţiativă pe placul clienţilor

Locuitorii din Sebeş s-au obişnuit cu acest aparat. De la dozator se aprovizionează atât cei care locuiesc în zonă cât şi cei care stau în zone mai îndepărtate. „Este lapte de vacă bun şi proaspăt. Nu am avut niciodată probleme după ce am băut lapte de la dozator şi am încredere. Eu stau destul de aproape de locul unde este amplasat şi nici nu are rost să caut în altă parte“, a spus Roxana Comici,de 28 de ani din Sebeş.

Unii clienţi vin de la câţiva kilometri distanţă pentru a lua lapte de la aparat. Un astfel de exemplu este Adrian Iancu din localitatea Petreşti. „Iau lapte de la aparat de când a fost instalat. Niciodată nu am avut probleme. Este foarte bun. A fost o idee foarte bună să îl instaleze aici, în oraş“, a spus bărbatul.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite