Două spitale din Alba au intrat astăzi în administrarea Consiliului Judeţean

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Două spitale din judeţul Alba au intrat de astăzi în administrarea Consiliului judeţean Alba: Spitalul Judeţean de Urgenţă din Alba Iulia şi Spitalul de Pneumoftiziologie din Aiud. Instituţia judeţeană preia întregul ansamblu de atribuţii şi competenţe exercitate până acum de Ministerul Sănătăţii.

Spitalul Judeţean de Urgenţă din Alba Iulia are, în prezent, 763 de paturi şi o structură de personal cu 1.047 de angajaţi, din care: 120 de angajaţi reprezintă medici, 472 de angajaţi reprezintă personalul mediu sanitar, 266 de angajaţi sunt personal sanitar auxiliar, 24 de angajaţi reprezintă alte categorii de personal cu studii superioare, 13 angajaţi sunt statisticieni, 25 registratori, 55 sunt personal TESA, 49 sunt muncitori, 7 angajaţi reprezintă personal de pază, 16 angajaţi reprezintă personalul bucătăriilor, iar 11 reprezintă personal gărzi.

Din punct de vedere financiar, spitalul înregistrează, astăzi, datorii totale de 7.163.965 lei, din care aproximativ 3,5 milioane de lei sunt datorii înregistrate până la 31 martie şi transmise către Ministerul Sănătăţii.

Spitalul de Pneumoftiziologie din Aiud

Spitalul de Pneumoftiziologie din Aiud are 120 de paturi şi o structură de personal cu 82,5 posturi, din care: 6 medici, 23 de angajaţi din categoria personalului mediu sanitar, 23,5 de posturi reprezintă personal sanitar auxiliar, 2 angajaţi reprezintă alte categorii de personal cu studii superioare, un angajat este registrator, 10 angajaţi sunt personal TESA, 10 sunt muncitori, 2 angajaţi reprezintă personal de pază şi 5 angajaţi reprezintă personalul bucătăriilor.

Din punct de vedere financiar, spitalul înregistrează, astăzi, datorii totale de 16.039,9 lei. „Am iniţiat o analiză foarte serioasă a situaţiei celor două spitale, analiză ce este încă în curs de derulare. În funcţie de rezultatele acestei analize vom stabili exact paşii pe care urmează sa-i facem pentru eficientizarea activităţii, astfel încât cetăţenii să nu mai aibă probleme atunci când merg la spital. Este foarte important să oferim servicii de calitate pentru cetăţeni şi să schimbăm imaginea pe care spitalele o au acum. De asemenea, o prioritate o reprezintă asigurarea tuturor condiţiilor de funcţionare, pentru ca  medicii sa-şi poată desfăşura corespunzător activitatea“, a declarat Ion Dumitrel, preşedintele Consiliului judeţean Alba.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite