Două milioane de euro din fonduri europene pentru 15 afaceri din Alba. Vezi aici lista firmelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un număr de 15 firme din judeţul Alba vor beneficia de finanţare din fonduri europene pentru a derula proiecte de investiţii care să asigure dezvoltarea acestora. Banii sunt alocaţi prin programul operaţional regional.

Suma totală de care vor beneficia cele 15 micro-întreprinderi este de 9,5 milioane de lei (aproximativ 2,3 milioane de euro), iar valoarea totală a proiectelor de investiţii ce vor fi derulate cu ajutorul contribuţiilor propriii se ridică la 17,1 milioane lei (aproape 4 milioane de euro).

Dezvoltarea afcerilor agenţilor economici vizează morenizarea de pensiuni, amenajarea de centre de agrement, dotare laborator de analize medicale, construire service auto etc.

image
image

„Considerăm că, prin implementarea acestor proiecte, pe lângă investiţiile realizate, odată cu echipamentele şi dotările achiziţionate, beneficiarii vor mai câştiga şi experienţa necesară pentru a continua accesarea de noi fonduri pe viitor. Pentru Regiunea Centru, prin finanţarea microintreprinderilor, vom obţine peste 700 locuri de muncă, precum şi firme stabile ce fac faţă provocărilor economice”, a declarat Simion Creţu, directorul general al Agenţiei de Dezvoltare Regională Centru, care administrează programul prin care sunt finanţate aceste proiecte.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite