Două sate din Apuseni rămân izolate pentru a doua zi consecutiv

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În satul Poduri zăpada viscolită a blocat drumul de acces spre Cîmpeni
În satul Poduri zăpada viscolită a blocat drumul de acces spre Cîmpeni

Autorităţile locale au scos la înaintare TAF-urile pentru a îndepărta munţii de zăpadă de pe drumurile de acces dinspre oraşul Câmpeni, din Munţii Apuseni.

Localnicii din satele Poduri şi peste Valea Bistrii, aflate în apropierea oraşului Cîmpeni, sunt priozonieri în propriile curţi , de două zile.  Din cauza viscolului din ultimele zile, stratul de zăpadă atinge pe unele locuri şi doi metri, potrivit ISU Alba. Sunt afectate 38 de gospodării, dintre care cele mai multe, 20, în satul Poduri.

Într-o situaţie similar au fost şi 50 de familii din satul Borleşti. Abia vineri,  înainte de orele prânzului, drumul de acces spre Cîmpeni a fost deblocat.

„Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă Cîmpeni acţionează cu 3 TAF-uri şi 10 persoane pentru deszăpezirea drumurilor de acces către două localităţi , Poduri şi Peste Valea Bistrii.  Accesul spre satul Borleşti a fost deblocat în cursul zilei de vineri“,“susţine Florin Zecheru, purtător de cuvânt al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Alba.

Click pe poză pentru FOTOGALERIE

Imagini din satele izolate din Munţii Apuseni

Inspectoratul Şcolar Alba a aprobat suspendarea cursurilor, pentru joi şi vineri,  din cauza gerului şi viscolului,  la Şcoala primară şi grădiniţa din satul Băleşti, comuna Bistra. În total, aici învaţă 22 de preşcolari şi elevi.

     


Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite