Dosarul foştilor ofiţeri SRI din Prahova, se rejudecă la Curtea de Apel Alba Iulia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Curtea de Apel Alba Iulia
Curtea de Apel Alba Iulia

Curtea de Apel Alba Iulia trebuia să se pronunţe ieri în procesul celor trei foşti ofiţeri ai SRI Prahova trimişi în judecată la sfârşitul lunii septembrie 2008. Soluţia în acest dosar nu a fost încă dată din nevoia unor lămiriri suplimentare.noul termen a fost fixat pentru data de 19 ianuarie 2010.

Cei trei foşti ofiţeri ai Serviciului Român de Informaţii (SRI) sunt acuzaţi de divulgare de secrete de stat. Dosarul foştilor ofiţeri din Prahova va fi repus pe rolul Curţii de Apel Alba Iulia. „Primul termen de judecată ân acest dosar este fixat pentru 19 ianuarie 2010“, a precizat Cosmin Muntean, purtătorul de cuvânt al instanţei din Alba Iulia.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism au dispus, la sfârşitul lunii septembrie 2008, trimiterea în judecată, în stare de libertate, a celor trei ofiţeri SRI în rezervă. Potrivit reprezentanţilor DIICOT, în perioada 2004-2006, lt. col. (r) Marius Eugen Soare, mr. (r) Romică Cernica şi cpt. (r) Adrian Ovidiu Radu, în calitate de cadre militare SRI - Secţia Judeţeană Prahova, au divulgat date şi informaţii clasificate ca „secret de stat“, cu consecinţe directe asupra activităţii Serviciului Român de Informaţii în domeniul siguranţei naţionale.

Şedinţele de judecată la acest proces au avut caracter secret, nefiind permis accesul publicului în sală.


Alba Iulia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite