Dosarul „strămutaţilor de lux“: Închisoare cu suspendare pentru Ionel Manţog şi daune de 280.000 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ionel Manţog
Ionel Manţog

Curtea de Apel Alba Iulia a soluţionat miercuri dosarul „strămutaţilor de lux“ în care sunt judecaţi Ionel Manţog, fostul director al Complexului Energetic Turceni şi Ion Vulpe, fostul director general al Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia. Manţog a primit închisoare cu executare în timp ce Vulpe a fost achitat.

Prin decizia pronunţată miercuri, Curtea de Apel Alba Iulia a admis apelurile declarate de D.N.A.- Serviciul Teritorial Alba Iulia şi inculpaţii Ion Vulpe şi Ionel Manţog împotriva sentinţei penale nr. 75/04.04.2011 pronunţată de Tribunalul Sibiu.

Magistraţii au desfiinţat hotărârea atacată sub aspectul laturii penale în ceea ce priveşte încadrarea juridică a faptelor, achitarea inculpatului Manţog Ionel pentru comiterea a două infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată şi cuantumul cheltuielilor judiciare. Ionel Manţog s-a ales în final cu pedeapsa de 1 an şi opt luni de închisoare cu suspendarea executării. Ion Vulpe a fost achitat de toate acuzaţiile aduse.  Instanţa a mai obligat inculpaţii să plătească statului câte 7.000 lei, fiecare, cu titlu de cheltuieli judiciare.

A rămas în vigoare decizia Tribunalului Sibiu privind confiscarea de la inculpatul Ionel Manţog a sumei de 147.000 de lei, iar de la Ion Vulpe a sumei de 132.000 de lei, considerate ca fiind sume dobândite din săvârşirea infracţiunii şi pentru care părţile vătămate Societatea Naţională a Lignitului Oltenia, Complexul Energetic Rovinari şi Complexul Energetic Turceni nu s-au constituit părţi civile în cauză. Sentinţa Curţii de Apel poate fi atacată cu recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite