Dosarul Pomponio. Decizie de eliberare din arest pentru doi funcţionari de la DGFP Alba

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Curtea de Apel Alba Iulia a admis, joi, cererile de eliberare din arest preventiv pentru doi dintre cei patru funcţionari de la DGFP Alba judecaţi în dosarul Pomponio. Ioan Ispas şi Mihai Sârbu au primit interdicţie de a părăsi localitatea de domiciliu.

Decizia judecătorului de la Curtea de Apel nu este definitivă şi a fost atacată de procurori cu recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Până la judecarea recursului cei doi funcţionari suspendaţi din funcţie rămân în arest preventiv. În acelaşi dosar mai sunt judecaţi, tot în arest, alţi doi funcţionari de la DGFP Alba: Ioan Dobra şi Dorin Conţan. Aceştia din urmă nu au cerut joi eliberarea din arest.

În luna ianuarie, tot Curtea de Apel Alba Iulia, a decis să îi elibereze pe toţi cei patru inculpaţi, dar sentinţa a fost anulată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Ispas şi Sârbu sunt judecaţi pentru sprijinirea unui grup infracţional nestructurat, favorizarea infractorului şi omisiunea sesizării organelor judiciare.

Toţi cei patru funcţionari sunt în arest din mai 2011. Au fost audiaţi de instanţă după opt luni de la arestare. În cauză mai sunt judecaţi Ioan Lazăr, şi el funcţionar la Finanţe, Cosmin Limbean, Eugen Lepădat şi Ramona Maria Jitean. Şase inculpaţi, foşti şi actuali angajaţi ai societăţii Pomponio SA, au fost condamnaţi într-un dosar disjuns la pedepse cu închisoare cu suspendare între 1 an şi opt luni, respectiv trei ani. Este vorba despre Luca Anversa, Ana Maria Goia, Elena Avram, Elena Crişan, Iulian Octavian Pop şi Daniel Bădescu.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite