Închisoare cu executare pentru medicul Liviu Stoica din Alba Iulia pentru luare de mită UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Medicul Liviu Stoica este judecat pentru luare de mită
Medicul Liviu Stoica este judecat pentru luare de mită

Judecătorii Curţii de Apel Alba Iulia au programat pentru luni, 10 octombrie 2011, pronunţarea în dosarul de corupţie al medicului psihiatru, Liviu Stoica. Cadru didactic la Universitatea „1 Decembrie 1918“, medicul este judecat pentru luare de mită.

UPDATE 1: Comunicat de la Curtea de Apel Alba Iulia:

"Prin decizia pronunţată în acest dosar ieri, 10.10.2010, în şedinţă publică, Curtea de Apel Alba Iulia a hotărât: Admite apelurile declarate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba şi inculpatul S.L. şi desfiinţează sentinţa penală atacată numai sub aspectul individualizării judiciare a pedepselor, a aplicării pedepsei complementare, a duratei pedepselor accesorii şi a omisiunii desfiinţării înscrisului fals şi în urma rejudecării decide: reduce pedeapsa aplicată inculpatului S. L. la 1 an de închisoare cu executare; înlătură pedeapsa complementară a interzicerii pe perioada de 1 an după executarea pedepsei a dreptului de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat, şi de a exercita o profesia de medic de care s-a folosit condamnatul pentru săvârşirea infracţiunii; privează pe inculpat de exerciţiul acestor drepturi din momentul în care hotărârea de condamnare a rămas definitivă şi până la terminarea executării pedepsei, până la graţierea totală sau a restului de pedeapsă ori până la împlinirea termenului de prescripţie a executării pedepsei; anulează în totalitate înscrisul declarat fals „contract de împrumut” încheiat între inculpat şi denunţătoarea A.V.

Hotărârea Curţii de Apel Alba Iulia nu este definitivă, putând fi atacată cu recurs în termen de 10 zile de la pronunţare, competenţa de judecarea a recursului revine Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Considerentele care au stat la baza acestei decizii vor putea fi făcute publice după ce hotărârea va fi motivată".

UPDATE: Pedeapsa stabilită de judecătorii de la Curtea de Apel din Alba Iulia este de un de închisoare  cu executare. În iulie 2010, o instanţă de la Tribunalul Alba l-a condamnat la 4 ani de închisoare, tot cu executare. Medicul psihiatru poate ataca decizia cu recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în termen de 10 zile.

Liviu Stoica a fost trimis în judecată în 2008 după ce în 19 aprilie 2007 a fost prins în flagrant de către ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor Alba în timp ce primea de la o persoană suma de 1.000 de lei, pentru a-i elibera documentele necesare întocmirii dosarului de pensionare pe caz de boală.

Procurorii au solicitat arestarea preventivă a inculpatului pe motiv că nu se prezenta la proces, dar cererea a fost respinsă de judecătorii de la Tribunal. Dosarul de corupţie al medicului a reintrat pe rolul Curţii de Apel Alba Iulia, în aprilie 2011, după aproape un an de suspendare a procesului. Curtea Constituţională a respins excepţia de neconstituţionalitate invocată de inculpat.

Curtea de Apel este instanţa unde se judecă apelul formulat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba şi Liviu Stoica la sentinţa Tribunalului Alba pronunţată în luna iulie 2010 prin care medicul a fost condamnat era condamnat la 4 ani de închisoare cu executare. Pe lângă condamnare, acesta a primit şi interdicţia de a practica profesia de medic încă un an după ce va ieşi din închisoare.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite