Dosarul „Corupţie la Finanţe“: Instanţa a respins realizarea unei expertize a vocii şi a vorbirii cerută de fostul decan al Baroului Alba

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Doina Scutea, fostul Decan al Baroului Alba
Doina Scutea, fostul Decan al Baroului Alba

Judecătorii Curţii de Apel Târgu Mureş au respins la ultimul termen al dosarului „Corupţie la Finanţe“ mai multe cereri ale inculpaţilor privind efectuarea unor rapoarte referitoare la interceptările telefonice şi audio realizate de procurori. În acest dosar sunt judecaţi fostul decan al Baroului Alba, avocatul Doina Scutea, şi fostul director de la DGFP Alba, Ştefan Anghel Bogin.

Doina Scutea a solicitat efectuarea unui raport de expertiză fonocriminalistică a vocii şi a vorbirii, Claudiu Vulpe a cerut efectuarea unui raport de expertiză criminalistică privind înregistrările/interceptările audio efectuate, iar Radu Bogdan a dorit depunerea la dosar a transcrierilor convorbirilor ambientale purtate de către inculpatul Alexandru Duca şi martorul Anversa Luca.

Instanţa a respins şi cererile lui Alexandru Duca referitoare la transcrierea şi depunerea convorbirilor purtate de către el cu Doina Scutea şi Ştefan Bogin şi cu trei martori, depunerea la dosar a transcrierilor convorbirilor ambientale purtate de către acesta şi martorul Luca Anversa, respectiv efectuarea a două expertize contabil-judiciare. Judecătorii au admis, în schimb, audierea în calitate de martor a şefului Administraţiei Financiare Alba Iulia, Ştefan Bal. Decizia Curţii de Apel poate fi atacată cu recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Minuta deciziei judecătorilor

„Amână cauza la 7 mai 2012, orele 11.00. Respinge ca nefondată cererea în probaţiune formulată de inculpata Scutea Doina privind efectuarea unui raport de expertiză fonocriminalistică a vocii şi a vorbirii. Respinge ca nefondate cererile în probaţiune formulate de inculpatul Vulpe Vasile Claudiu privind: efectuarea unui raport de expertiză criminalistică privind înregistrările/interceptările audio efectuate în cauză; transcrierea convorbirilor telefonice înregistrate, existente pe suporţii optici. Respinge ca nefondată cererea în probaţiune formulată de inculpatul Radu Bogdan privind depunerea la dosar a transcrierilor convorbirilor ambientale purtate de către inculpatul Duca Alexandru şi martorul Luca Anversa. Respinge ca nefondate cererile inculpatului Duca Alexandru privind: transcrierea şi depunerea convorbirilor purtate de către inculpat cu inculpaţii Scutea şi Bogin şi cu martorii Tulai Mihaela, Călugăr Daniel Constantin şi Marcu Irina; depunerea la dosar a transcrierilor convorbirilor ambientale purtate de către acesta şi martorul Luca Anversa; efectuarea a două expertize contabil - judiciare la SC Partner&Business Consulting SRL şi la SC Ducasse SRL. Admite cererea în probaţiune invocată din oficiu privind ascultarea ca martor a numitului Bal Ştefan şi dispune citarea sa în această calitate pentru termenul din 7 mai 2012, orele 11.00. Atacabilă odată cu fondul“, se afirmă în minuta deciziei de luni, 23 aprilie 2012, a Curţii de Apel Târgu Mureş.

Infracţiunile principale pentru care inculpaţii au fost trimişi în judecată de procurorii DNA sunt traficul de influenţă şi cumpărarea de influenţă. Cauza a fost strămutată de la Alba Iulia la Târgu Mureş la solicitarea avocatului Doina Scutea.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite